Wednesday, May 23, 2007

SILVIU ŞTEFĂNESCU: "Telefonul de la miezul zilei"

Sa ne lamurim.
Vine una la tine si te filmeaza cu telefonul mobil, la supermarket, in timp ce te intreaba ce si cat ai cumparat. Nu stii de unde e, nu are microfon sau camera branduita, e una bruneta care se tine de tine. Iar tu esti cu nevasta ;-).
Ii spui fetei: lasa-ma, te rog. Ea, nimic. Se tzine de tine, pana cand, dupa inca doua schimburi de replici, te enevezi si ii iei mobilul din mana, te urci in masina iar dupa ce inchizi portiera, injuri. Ca e cu pi... sau cu pu..., ca e cu tzi... sau cu cu..., ideea e ca injuri, te descarci. Esti la tine in masina, zici ce vrei. O sa ii dai tu mai tarziu telefonul.

Eu cred ca scandalul este providential, si nu din cauza ca ne-a aratat inca o data "cat de grobian" este uneori presedintele in exercitiu. T.B. este asa de mult timp, il cunoastem. Pe multi (ii deranjeaza asta mai putin decat multumirile adresate de I.I. minerilor, de exemplu.
Scandalul e binevenit insa pentru ca pune in discutie si felul in care jurnalistii isi fac meseria, felul in care iau la intrebari un om politic in timpul lui privat. Din tot scandalul asta, in care s-au inflamat atatea personalitati, T.B. va iesi bine, pentru ca gestul lui a fost spontan, visceral, mitocan, in timp ce reactia la gest pare inveninata, interesata, acumulata.

http://dinmers.blogspot.com/

No comments: