Saturday, September 1, 2007

Cristian Tudor Popescu:"Directia a Saptea"


Dinspre partea intelectuala a natiei se scurg discursuri indignate cu privire la kivetschul sexualo-morbido-banos-sentimentos care da pe dinafara din canalele mass-media. Vulgaritate, obscenitati, niet kultur, maneaua si madmuzeaua, organul cica de 30 cm al portarului Prunea la pagina intai.

Asa e, acest chiveci e din ce in ce mai greu suportabil, te impinge dincolo de dezgust, in izolare si instrainare - dar partea intelectuala nu isi scoate si ea la iveala organul?

Ba da, la intelectuali, organul lui Prunea este just now capul lui Balaceanu-Stolnici. Capul profesorului, savantului, mentorului, seniorului, povatuitorului Balaceanu-Stolnici.

Prevazut cu barbete, ochelari cu ham, caruntete pieptanata pe spate - capul unui bunic venerabil, al tatanelui spiritual, al boierului liberal, mai sa-i mananci din palma acadeaua intelepciunii pe care ne-o da regulat la televizor si la ziar.

Cum dadea si rapoartele la Securitate medicul Balaceanu-Stolnici. Intocmite stiintific, cu cap, caci capul este organul cu care intelectualul lucreaza cu organele. Cum spuneam, e plina Romania de Leonarji da Vinclu, si nu numai la fotbal. E pacat sa nu fie utilizate toate capacitatile lor. De-aia l-a si facut Securitatea tovaras doctor docent, la cerere, pe d. Stolnici.


Si il mai si platea cu 8.000 lei in 1965, ceea ce a fost si este cat se poate de firesc, asa cum observa asta-vara dl. Gabriel Liiceanu: ce, e mult 10.000 de euro de la buget pentru o discutie a organului cu un intelectual de marca?

In 2006, la semicentenarul TVR, m-am intalnit pentru prima si ultima oara cu d. Stolnici: venea prin Tunelul Timpului, injghebat la intrarea in institutie, la brat cu d-na Mona Musca. Cu d-na Musca, deja cunoscuta sub numele „Dana“, am schimbat un salut din ochi, scurt si trist. D.

Stolnici insa m-a insfacat de cot si mi-a livrat gratuit urmatoarea informatie: „Stii dumneata ca eu am colaborat cu Televiziunea inca de cand s-a infiintat?“ Mi-am desprins usurel membrul si l-am intrebat la randul meu: „Dar cu Securitatea, tot de la infiintare ati colaborat?“

Venerabilul nu s-a socat, nu s-a froasat, nu s-a suparat. A ras cu pofta: „Ehe, si asta era o institutie serioasa, domnu’ Popescu!“ - dupa care s-a topit in Tunelul Timpului.

Cred ca d. Stolnici va continua sa rada si dupa ce va fi cunoscuta frumusetea lui de dosar cat o teza de doctorat. Un gazetar care s-a atins cu Securitatea nici cat o sutime din contactele vanjoase ale d. Balaceanu a fost exclus din presa. Boierul Stolnici ne va fi in continuare mentor, ne va ragai intelepciuni fara sa se tulbure, caci sangele albastru stimuleaza hormonul nesimtirii superioare.

Nu intamplator, de pe rafturile librariilor ne priveste reeditarea cartii distinsului coleg de confesiuni contra cost la organ al d. Stolnici: „Bunul simt ca paradox“, de Al. Paleologu.

Si tot nu intamplator, d. Stolnici este si membru in Colegiul pentru alegerea Patriarhului: intelectualii de vita si popii cu stele sunt baza Directiei a Saptea a Securitatii. Celelalte sase directii ale DSS au disparut, Directia a Saptea va dainui peste vremi, caci ruperea pecetii ei ar aduce pe pamant miezul Armaghedonului launtric romanesc.

Gandul, Cristian Tudor Popescu

28 comments:

Anonymous said...

De cate ori este "atacata " presa sariti fara rezerve in apararea ei. Acum pe principiul din bancul ala cu rusi despre americani: "da voi nu bateti negrii?".
Colaborarea d-lui Balaceanu cu Securitatea e una si nivelul suburban al presei e altceva.
La televizor cel putin, daca ploua undeva rezulta ca "tara e sub apa", daca e cald atunci "Romania se topeste". Realizatorii de emisiuni intrerup permanent interlocutorul, sar de la o ideea la alta fara a mai astepta raspunsul si toate acestea sub pretextul ca asta vor telespectatorii.
Ce ma surprinde domnule Popescu este faptul ca incriminarea unui ziarist este considerata "atac la libertatea presei". Chiar nu vedeti cati ziaristi neprofesionisti aveti, chiar nu puteti lua atitudine asupra numarului nepermis de mare de ziaristi ticalositi si santajisti din presa romaneasca?

Anonymous said...

De la guzganul rozaliu am ajuns sa vedem si guzganii din presa si televiziune. Printre cei mai agresivi guzgani s-au remarcat s fi urmatorii: Cristian Tudor Popescu, Ursu, Cornel Nistorescu, Ciutacu, Gadea si Cristoiu. De ce acesti guzgani care pana mai ieri tipau toata ziua ca e coruptie si ca trebuie curatata, in momentul dezvaluirii coruptilor le iau apararea? Au cumva niste interese? Cred ca da. Ori sunt angajati la niste moguli care le impun ce sa zica, sau au alte interese care scapa publicului larg. Probabil niste contracte de publicitate sau cine stie ce afaceri. Nimeni nu risca sa-si asocieze imaginea cu niste corupti degeaba! Jos guzganii din presa si televiziune!

Anonymous said...

Am mai uitat sa soun ca acesti guzgani par sa sustina partidul sufletelor murdare (PNL): Austro-ungureanu (vezi cazul Gojdu si marirea propriului salariu cand oamenii aveau nevoi de asistenta in strainatate), fanariotul Tariceanu (care a spus unei femei sinistrate, ca ce vrea sa-i construiasca hotel, si afacerile cu un spion maghiar), sa mai zic cine e Remes?

Anonymous said...

Popescu Cristian, nascut la 1 octombrie 1956, in Bucuresti, fiul lui Tudor si Victoria, inginer, divortat (pentru a patra oara), domiciliat oficial in str. Feroviarilor nr. 52, Bucuresti. Actualmente presedintele cartelului patronatului din presa - Clubul Roman de Presa – Popescu, director al cotidianului Gandul, calitate in care afirma ca Basescu mai merita doar voma sa, este succesorul lui Tinu-KGB si poate unul dintre cei mai toxici agent de influenta anti-Romania din media centrale. Cand a venit la „Adevarul,, in ianuarie 1990, mult timp dupa ce zgaltaiala din de cembrie se terminase, Popescu Cristian a dormit nopti la rand pe cateva mese de la sectia „scrisori,, aflata la mezanin. La vreo saptamana, binefacatorul sau (pe care avea sa-l tradeze in scurt timp), Darie Novaceanu, director al ziarului „Adevarul,, a facut uz de influenta lui la Petre Roman si la primarul abia numit al Bucurestiului, spre a-i da lui Popescu un apartament in cartierul „Aviatiei,. Linistit dinspre partea casei, Popescu si-a luat un pseudonim, Cristian Tudor Popescu (CTP), si a inceput sa scrie la comanda lui Darie, in functie de interesele FSN-ului si ale lui Petre Roman. Lansarea si-a facut-o conducand minerii la sediul redactiei „Dreptatea,. Dar de ce nu avea casa? Simplu. Fiindca fusese dat afara si din locuinta si de la serviciu de catre fostii sai colegi la Revolutie din cauza comportamentului abuziv pe care si-l permitea in calitate de „nepot, al lui Iulian Vlad, seful Securitatii ceausiste (dupa cum se recomanda). Iar pseudonimul si l-a luat spre a nu fi recunoscut de ei.
Servitorul lui Taher
Popescu Cristian, pe numele sau real, a lucrat la Intreprinderea de Prospectiuni si Foraje „Geofizica,, unitate controlata strict de Securitate, personal de Iulian Vlad, cu sediul in str. Caransebes nr. 1 (aproape de Piata Chibrit) si cu punctul de lucru unde era angajat Popescu in str. Coralilor nr. 4 (in Damaroaia). Revolutia l-a prins lucrand in directa subordonare a lui Adrian Vlad – fiul lui Iulian Vlad – care era directorul Centrului de Calcul Seismic de la „Geofizica,. De altfel, o vreme, CTP l-a angajat si pe Adrian Vlad la „Adevarul,. Darie Novaceanu si-a facut din Popescu omul bun la toate, punandu-l sa semneze toate mizeriile pe care el, in calitate de director, nu si le permitea (in favoarea mineriadelor, impotriva lui Coposu etc.). Pe de alta parte, Novaceanu a incercat sa-i treaca „Adevarul, pe numele lui printr-o privatizare frauduloasa, luandu-l tovaras la parte pe C.T. Popescu. Numai ca redactia a prins de veste si l-a dat afara pe Darie Novaceanu. Popescu a ramas, si inca pe functie, pentru ca avea in aceasta marsavie nedusa la capat un mare merit: el l-a tradat pe Darie Novaceanu, in timpul sedintei de „demascare, fulminanta. Debarcarea in 1991, a fostului direc tor Darie Novaceanu a fost un moment crucial. Popescu si Dumitru Tinu au castigat incet-incet pozitii ferme in redactie si au reusit privatizarea patrimo niu lui fostei Scanteia. Toate bunurile inclusiv imobilele au fost luate de alte persoane, redactia „ramanand doar cu pixurile in mana,. CTP a ramas linistit in redactie ca redactor-sef adjunct, cu un salariu bunicel, dar nu prea mare pana in ianuarie 1996. Atunci, dupa demisia altui adjunct, Dumitru Tinu s-a autonumit director, iar pe CTP la facut redactor-sef, primul sau sfetnic. Tinu aparea ca actionar alaturi de mai multi colegi de la Adevarul la
o firma de publicitate infiintata inca din 1991 – Colosal Import Export. La fel, aparea actionar la firma Ecopress Marul de Aur, firma care opera cazinoul „Marul de Aur, de pe Calea Victoriei. Si nu in ultimul rand, Tinu a ocupat incepand cu martie 2001 o functie in consiliul de administratie al Societatii Companiilor Hoteliere Grand, firma care opereaza hotelul Marriott. Din acel moment, cei doi au inceput marile lor afaceri necinstite, avandu-l ca mentor si sustinator pe Fahti Taher. Arabul i-a ajutat pe cei doi sa-si faca vile la Breaza, iar pe Tinu sa-si construiasca mai multe vile si in Bucuresti. C.T. Popescu si-a facut si un credit preferential la BCR, ilegal, pe care in scurt timp a fost nevoit sa-l returneze inainte de termen, fiindca povestea rasuflase in presa. Tot atunci si-a vandut si vila de la Breaza.
Tunul lui Popescu
Tunul vietii, Popescu l-a dat tot pe mana lui Taher, in decembrie 2002, cand arabul i-a dat bani lui Tinu, 1,5 milioane de dolari (prin intermediul lui Hrebenciuc), ca sa cumpere actiunile ziarului „Adevarul, de la ceilalti colegi ai lui si sa le stranga intr-o singura mana -pe moment a lui Tinu. Toti redactorii si fostii redactori ai lui Tinu au fost pacaliti cu cate un dolar, doi pe actiune (in total 720.000 de actiuni), dar lui CTP, Tinu i-a dat
625.000 de dolari! De ce? Fiindca CTP a fost cel care i-a indemnat pe ceilalti sa vanda, nespunand insa ce suma fabuloasa a luat el!
Musamalizarea anchetei Tinu
La scurt timp, in ianuarie 2003, Dumitru Tinu a murit in imprejurarile deja cunoscute. C.T. Popescu a influentat ancheta cat a putut, spre a se ajunge la concluzia unui accident. si tot el, se spune, a avut acces la seiful in care Tinu isi tinea dolarii necheltuiti pe actiuni, de la Taher. Imediat a preluat functiile lui Tinu de presedinte CRP si de director la „Adevarul,, fixandu-si un salariu de 10.000 de euro. Impreuna cu Ana Maria Tinu l-a scos de la mostenire pe fiul natural al celui ce-l facuse „om,, Andrei Iucinu-Tinu. Intre timp, sa pus pe facut alti bani, inseland Fiscul si pe proprii colegi, prin organizarea unor simpozioane cu diverse ministere de catre „Adevarul, si firmele lui capusa Tipo-Media si Media Soft, care incasau toti banii. Firmele aveau doar cate o camera in spatiul ziarului „Adevarul, la Casa Presei si cativa salariati, dar profitul lor era mai mare ca al ziarului. Popescu nu lua banii direct, ci prin cativa interpusi, in special pe numele amantei sale, Serinela Spatarelu, care incasa sute de mii de euro pe an, numai prin aceasta invarteala. In plus, gasca lui CTP initia mari tunuri de presa si punea la cale santaje de sute de mii de euro, asa cum sustine bunaoara omul de afaceri Ioan Niculae (Tutunul Romanesc).
CTP, hot taxat
In anul 2004, Anna Maria Tinu nu a mai suportat aceste hotii si l-a scos din functia de presedinte al C.A. al ziarului „Adevarul,, astfel ca Popescu, impreuna cu ciracii sai, a infiintat ziarul „Gandul,, incercand sa distruga „Adevarul, – fara scupule, calcand pe cadavre – asa cum procedase si in cazul lui Darie Novaceanu sau in cazul fiului natural al lui Dumitru Tinu. La infiintarea noului cotidian, el a acoperit 35 la suta din capital, sustinand ca banii ii are din actiunile vandute lui Dumitru Tinu la „Adevarul, (suma de
650.000 de dolari, cum a declarat amanta oficiala a lui Tinu, Emilia Iucinu). Intre timp, C.T. Popescu isi cumparase si vila din Domenii, din strada Feroviarilor, ceea ce ar face interesanta o declaratie de avere din partea lui. Dupa un an de zile, „Gandul, lui Popescu a dat semne de faliment (20.000 de exemplare, nici jumatate vandute) si, in disperare de cauza, l-a vandut lui Sarbu, mai exact firmei americanoevreies ti care detine grupul „Pro,. Apoi, principalul lui asociat, Mircea Dinescu, sa retras din afacere, scriind un pamflet despre arghirofilia lui C.T. Popescu. Multi bani, gurul Popescu a luat de la Patriciu, caruia i-a facut mari servicii blocand anchetele impotriva lui, ca si de la S. O. Vantu, aparand frecvent la posturile acestuia. Cu un prilej cand Popescu s-a dezis de Vantu, acesta a comentat sec: „mare om, mare caracter,. Intr-adevar! Seful gazetarilor din Romania, cel ce a ramas presedintele CRP, dupa ce s-a razgandit, urmand modele mai celebre, are o avere de invidiat, in ciuda saraciei ostentative pe care o afiseaza. Acum este in topul gazetarilor pricopsiti, cot la cot cu alte „caractere, de „calibrul, lui. Ramane de vazut cu ce se va alege. si nu doar in privinta averii.

Anonymous said...

Buna ziua... sunt de prima profesie jurnalista si ador aceasta profesie, mai ales cand cadre de specialisti m-au format si mi-au dezvoltat notiunile, mai ales cand cartea ma conduce intr-o lume uneori asemanatoare cu cea din jur, dar este carte, mai ales cand anumite surse de informatii mi le obtin mai mult de pe plan international, valoarea se cladeste prin munca, munca nu e o rusine, talentul se defineste scriind, citind. Eu prefer si am tendinta unei globalizari si unei bune cooperari, pana la urma niciun stat nu apartine unui presedinte, pana la urma Pamantul ne aprtine sau nu noua, pana la urma totul se defineste in Univers, ca sa fim credinciosi. Se promit multe, dar am intalnit si oameni politici care mi-au oferit o intelegere extraordinara, banii mei si ai familiei mele au fost investiti in carti si munca, in a servi cetateanul cu stiinta si idei de cultura, etc, sunt optimista si pana la urma se va tria totul, cred in valoare umana, dar nu orice persoana este umana, lumea mi se pare mica uneori, dar observ apoi ca de fapt e foarte mare, poate exista si alte planete cu viata, poate nu suntem singurii, poate exista un singur Dumnezeu sau mai multi care monitorizeaza orice fractiune de secunda din viata noastra cladita in ganduri si in fapte... cristian tudor popescu, eu nu am decat 29 de ani, studenta bursiera la a doua facultate, dar eu personal va admir si aceasta admiratie pe care o am fata de dumneavoastra privindu-va ca un om foarte inteligent, nu este de acum, din prezent, ci de cand eram micutza, de cand in '89 v-am vazut prima data la televizor si apoi printr-un ecran v-am cunsocut mai mult si totusi poate nu va cunosc, ecranul nu spune totul, ci si ceea ce scrii... si copilul de arab merita o lacrima, o ciocolata sau o imbratisare si copilul de negru la fel si copilul de tigan asemenea, dar si romanul, mai ales romanul care se simte roman. Toata stima... si chiar daca '89 s-a intamplat, totusi imi aduc aminte cand imbracata in soim al patriei, mama imi zicea: "soimul lu'mama" si eu ma simteam minunat, simteam ca cerul e al meu, ca sunt o pasare, ca sunt totul si eram doar un copil..., Ceausescu a facut multe pentru popor, iar in timp Romania a dat inapoi, parca a fost un blestem, dar anturajul nu trebuie sa te influenteze, gandirea, sufetul si adevarata noastra persoana o cunoastem decat noi, dar uneori se simt anumite chestii..., nu blamez securitatea de atunci, cu toate ca poate ar trebui, pentru ca imi aduc aminte de ceva neplacut..., dar totusi stiu sa dau sanse.
Cu toata stima si un respect deosebit, jurnalista Corina Liliana Blidea(si daca am debutat in ziare si reviste chiar si pe plan international, promit mai multe, pentru ca sunt o femeie care se cunoaste, poate "un nebun" pe o tabla de sah care a constientizat si constientizeaza multe, pentru ca imi place sa lucrez mult individual, chiar daca si altii contribuie la munca mea)...
P.S. Numai crime oribile la televizor si nu numai, numai certuri, numai accidente de masina... cum oferim protectia si siguranta copiilor??? Ce viitor vor schimba ei cand mass-media a devenit un fel de invatator al raului? Si unde este limba romana??? Am observat ca multi jurnalisti sunt analfabeti...
Corina Liliana Blidea

Anonymous said...

sunt putine greseli care din graba se strecoara... scuze

SATURNAL said...

Niciodata nu a fost ciorba romana linistita , selectia naturala a influentat invizibil deprinderile si actiunile semenilor ; pe plan national legile naturii s-au aplicat tragi-comic , lipsa de demnitate aducand scene evolutie care merita taiate din proiectul oferit spre vizionare urmasilor . Nu spun ca trebuia inventat CTP daca nu ar fi existat , dar privind in urma in fresca placut calduta a dezbaterilor milionarilor de la miezul noptii & toate cuvintele adaugate cu afect viitorului care se construieste , CTP v-a lasat voua celorlalti culoarul discutiilor purtate din interese meschine si frivole , pastrandu-si coloana vocal-vertebrala verticala .
Atat aveti in afara de geografie interesant in tara asta , si dispretuind lacom tot ce nu va foloseste va grabiti alunecarea toboganica spre cocalarism in fly.
Sa nu sune a galerie , ce am scris , la asta mi-a priit tv-ul de lemn , sa aflu pe ce lume ma aflu , si cu aportul CTP . Restul scribilor patetici doar incercati sa va faceti reclama cu voce sparta doar-doar il veti depasi pe ogica. Bleah!

Anonymous said...

sa explici sigla CTP, dragul meu, saturian:)))) asa se face jurnalistica, mai ales in conditiile cand respectiva sigla nu e foarte cunoscuta:))) cat despre reclama:))) sa te uiti bine daca ai chilotii spalati:))) daca ii speli la feicare dush:))) ca altfel se imput si sa te mai uiti daca esti bine ras sau rasa
cat despre fly, zbori tu spre CIA
ca sa fiti atenti ce afirmati sau ati afirmat
greutatile le veti simti pe la spate ca asa e viata, e foarte dura
Corina Liliana Blidea

Anonymous said...

Votam PSD ca deja am dat drumul la campanie
P.S. Impreuna cu voi si cu noi sa schimbam tot ce trebuie, mereu alaturi
Corina Liliana Blidea

Anonymous said...

IMI ANUNT OFICIAL DEMISIA DIN PSD, DATORITA POLITICII MAFIOTE ROMANESTI SI NU NUMAI
P.S. DAN VALCEANU, PRESEDINTE AL TINERETULUI SOCIAL DEMOCRAT, GORJ, A FOST SI EL SI ANUTURAJUL LUI, UN BETIV NOTORIU, CARE CHELTUIA BANII PARINTILOR LA TIMISOARA DEGEABA SI ISI BATEAU JOC DE EI, DAN VALCEANU A FOST CORIGENT IN LICEU
AVUSEI RESTRICTII LA BOLGUL TAU
SECURITATEA DIN ROMANIA ARE ACCES LA SATELITI, CRED CA O PARTE CUMPARATA
DE CE UDREA??? CAND SI EU AM SANII DE 102 CM NATURALI
EI SI ELE PE LA SPATE
ESTI UN INGER PE PAMANT DESPRE TINE CANT
ILIESCU PREZINTA-NE ADEVARUL DESPRE REVOLUTIE!
CE TERORISTI AU TRAS??
ION ION, TATAL LUI JEANET ION MARI, A PLACUT AFACERILE CU HAYSAM SI IMBOGATIREA DE PE EL
LOVITURA DE STAT A FOST REVOLUTIA DE LA 1989, TU CRISTIAN POATE AI FOST FOLOSIT SI DINESCU LA FEL
ILIESCU ERA UN MARE COMUNIST
CATE FACUT ILIESCU SI CATE CEAUSESCU???
CUM A AJUNS ROMANIA??
CENZURA PE FATA SI IAR SECURITATE, NE COORDONEAZA TELEFOANELE
corina liliana blidea
PRIVITI IN JUR

Anonymous said...

Iliescu si Roman i-au chemat pe mineri la bucuresti si le-au dat ordine
sa se faca investigatii
corina blidea

Anonymous said...

mai pe stil de gluma:))))))))
Corina Blidea

Anonymous said...

Din minunatul oras brancusian pe care multi romani nu l-au vazut, nevizitand operele lui Brancusi, va sugerez sa fiti mai culturalizati.
Felicitari Teatrului Dramatic "Elvira Godeanu" din Tg-Jiu, Gorj, Romania, pentru efortul si taletul lor vizibil pe scena, dar si pentru munca enorma pe care o depun.
In spatele cortinei stau talente care trebuie sa fie considerate nationale si internationale, pentru ca merita.

Anonymous said...

sunteti cel mai prost comentator de meciuri de tenis .
moscovici

Corina Liliana Blidea said...

CAMPANIE ANTIDROGURI
SPUNE NU: CAFELEI, TIGARILOR, ALCOOLULUI, DROGURILOR!!!!!!
CAMPANIE LANSATA DE CORINA LILIANA BLIDEA

Corina Liliana Blidea said...

http://cuteanu.gorj4all.ro/

Anonymous said...

Barosane

Nu vreau sa imi dau numele dar specific ca sunt unul din ....... multii absolventi ai liceului Mihai Viteazul din Bucuresti (Mishu Caftangiul sau cum se spunea pe vremea noastra cand vedeam sigla "Liceul Marilor Vagabonzi")

Era asa pentru ca nu inghiteam orice de la oricine. Oare aceasta stare sa se fi schimbat in timp? Oare profesorii liceului sa se fi schimbat in asa masura incat sa nu mai stie ce sa spuna elevilor si mai ales cum sa le arate lumea inconjuratoare?

Nu cred. Dar cred ca banii pot schimba omul, ca banii pot schimba opinii ca ...... banii sunt ochiul dracului. Si se pare ca asa este de vreme ce ne luam de oameni batrani care nu mai pot face rau natiunii asteia nici cu o ba..... ma rog a nu spunem ca nu este frumos.

HAi Cristiane sa ne ocupam de chestiuni mai ...... romanesti. Hai sa schimbam felul romanesc de a fi. Hai sa nu mai acceptam manelele si manelistii. Sa-i gonim ca nu ei ne reprezinta. Sa luptam impotriva hotilor si a golanilor ca nici ei nu ne reprezinta.

Hai sa nu fim de partea unora si impotriva celorlalti ci sa fim de partea dreptatii si numai a dreptatii chiar daca asta ne costa sau nu ne aduce castig.

Probabil ca sunt mult prea romantic si nu vad implicatiile economice ale acestor actiuni dar ma supara cand vad un "vitezist" cufundat in propria adulatie.

Cristiane: nu esti mare nu esti tare. Esti CTP si atat. Cand treci pragul nu vei avea nici haine pe tine. Vei fi numai C T P si probabil nici atat.

P.S. Felix are dreptate. Loveste in ziaristii impotenti ca nu au ce cauta in bresla. VA fac de rusine ca nici macar limba romana nu o cunosc bine

Anonymous said...

De acord domnule Cristian Tudor Popescu
Cu aceeasi rezerva de saptamana trecuta.Va alegeti tintele dintr-o anumita zona
Gandind insa la fondul problemei articolul este corect

Anonymous said...

Mare hahalera esti cristi!Un fariseu urat si complexat!Chiar crezi ca nu-ti stie nimeni viata ,mai unchias??!

Marcel said...

Citiţi aici şi daţi mai departe !
Este în joc viitorul ţării !
http://voialegeti.blogspot.com/

Anonymous said...

Daca doriti sa cititi o poveste, care sa va transpuna, "primar", in actiune,va recomand "Nume de cod: Vita de Vie" 1 si 2.

Anonymous said...

Ne confruntam in intreaga lume cu o conspiratie monolitica si nemiloasa ale caror actiuni se bazeaza primordial pe juraminte secrete.
Se bazeaza pe:
-infiltrare in loc de invazie,
-subversiune in locul alegerilor democratice , -intimidare in locul libertatii de-a alege.

Si-a creat un sistem ce concentreaza vaste resurse umane si materiale in scopul infiintarii unei masinarii unitare deosebit de eficienta ce combina:
-armata
-mijloace diplomatice
-servicii de informatii
-mijloace economice
-mijloace stiintifice
-operatiuni politice

Actiunile ii sunt:
-ascunse , nu publicate
-greselile ii sunt ingropate nu dezbatute in ziare
-dizidentii ii sunt adusi la tacere

Nici o utilizare frauduloasa de fonduri nu ii este anchetata, nici un secret nu ii este dezvaluit.

Individul devine handicapat cand se confrunta cu o conspiratie atat de monstruoasa incat e tentat sa creada ca e imposibil ca ea sa existe.

Anonymous said...

Elena Udrea e fiica unui ţigan din Pleşcoi, şofer de autobuz (angajat la Întreprinderea Judeţeană de Transport Local Buzău, pe autobuzele 6 şi 7),decedat în martie 2009 si înhumat pe şest la Ghencea de fii-sa. Şoferul se numea Dumitru (dupa alte surse, Gheorghe) Udrea (NeaMitică), originar din Pietrosu.



Într-o zi, acesta a făcut o cursa lungă-lungă, pînă în comuna lui Nicolae Labiş, Mălini (jud. Suceava). Acolo a întîlnit-o pe Maria Veliceasa (născută in 1951), femeie de serviciu la Dispensarul din localitate. Cei doi s-au căsătorit, iar la 26 decembrie 1973 s-a născut un copil de sex feminin,care avea să primească două nume: Elena,Gabriela.



Faptul că este o ţigancă împuţită a fost recunoscut de Mădălin Voicu, care a declarat, invitat fiind la una din emisiunile lui Mihai Morar, că: "Mă abţin, pentru că Elena Udrea este co-etnica mea. Nu vreau să spun mai multe,dar ştiu ce vorbesc, pentru că le cunosc "pedigree-ul"tuturor. Sunt sigur de ce spun", a declarat artistul si omul politic de origine rromă.



Bunicul din partea mamei, Vasile Veliceasa, a fost un beţiv puturos, care avea ca avere 2 bordeie si ceva teren din care vindea cate o bucată când rămânea fară bani. Căsătorit de 2 ori, a avut 8 copii: 4 i-a ţinut in bătătură (Ioniţă, Paraschiva, Garoafa şi Gheorghe) iar pe ceilalţi 4 i-a dat la caminul pentru copii fără posibilităţi (Costică, Pavel,Viorica şi Maria,viitoare mamă a paraşutei).

Familia Udrea a locuit în Pleşcoi, apoi in gazdă la Buzău începand cu 1979 când Gabriela avea 6 ani, în casa unei femei pe nume Mariana Dragomir,contabilă la ADAS. Soţul acestei femei lucra pe acelaşiautobuz, cu schimbul, cu Mitică Udrea. Tot acolo s-a angajat si Maria ca taxatoare de bilete pe autobuz (cum era pe atunci).Atunci când Elena Gabriela Udrea era în clasa a VI-a (la scoala nr. 16), familia s-a mutat la o altă adresă in Buzău .

În ultimele clase de liceu (facut la B.P.Hasdeu, intre 1988-1992) , fata a început să-şi "alerge caii", devenind, efectiv, prostituată. În mod concret,ea "presta" la o matroană pe nume Petruţa, care ţinea un bordel clandestin,în două apartamente, pe aceeaşi scară (unul lîngă altul), dintr-un bloc cu 4etaje, situat în Cartierul Micro V din Buzău .

"Tanti" Petruţa îi făcea "lipeala" şi cu clienţi din Bucureşti, unde "eleva" Găbiţa se ducea cu trenul, dar se întorcea cu limuzina, plină de bani şi atenţii. Miliţia de Moravuri din Buzău o avea în evidenţă.

La şcoală,Ciocănitoarea Woodrea mergea tîrîş-grăpiş, fiind aproape repetentă. După ce s-a mutat cu familia de la Pleşcoi la Buzău,la vîrsta de 6 ani, Elena Udrea şi-a petrecut verile în satul Pietrosul(comuna Costesti),situat pe Valea Buzăului, la bunicul din partea tatălui (Gheorghe Udrea, zis Cantoneru), unde acesta avea o moştenire de familie. Aici l-a cunoscut pe Cătălin Predoiu, care, şi el, venea, în timpul verii,la bunici, care locuiau la capătul uliţei, în acelaşi sat. Mai mare cu cca. 6 ani decît ea, Cătălin Predoiu i-a devenit bun prieten. Legătura lor a fost una trainică (se pare că tălâmbul ăsta, cu gură de babă, a fost primul ei amant),ulterior, "împerecherea" stînd la baza ascensiunii politice a "independentului" Predoiu.

Anonymous said...

Prietenia din copilărie şi adolescenţă dintre Elena Udrea şi Cătălin Predoiu este necunoscută publicului larg, care nu a priceput, nici pînă astăzi, cum acest Neica-Nimeni a câştigat încrederea Dictachiorului Traian Băsescu şi a rămas ministru în mai multe variante de guvern, cu sau fără partid la spate. Acest mutulică a introdus-o în cercurile "bune" ale tinerilor din Buzău şi a sfătuit-o să dea admitere la liceul pe care îl absolvise el, cu 2 ani mai devreme (B.P.Haşdeu), secţia limbi (?!) străine.

Unul dintre prietenii lui Cătălin Predoiu, poreclit Papuc, a fost cel care a prezentat-o pe târfotina Gabriela (aşa cum o ştiau colegii de clasă şi anturajul pe Elena Udrea) celebrei matroane locale "Tanti Petruţa".

"Tanti Petruţa" a fost cea care a propulsat-o mai departe, în cercurile prostituţiei din Bucureşti, aceasta fiind în legătură cu unul dintre faimoşii "peşti" ai Capitalei anilor '90, Ion Răget, poreclit Prinţişoru'."Tanti Petruţa" îi furniza, la comandă, Prinţişorului,pe bază de comision,"prospătură" pentru străinii cazaţi la Intercontinental, în marea lor majoritate arabi şi turci, care se dădeau investitori străini aflaţi în prospectarea pieţei. Prietena şi partenera Nimfei din Pleşcoi, Beatrice Comăniceanu, l-a cunoscut, şi ea, foarte bine,pe putregaiul Răget, pe care l-a şi apărat în instanţă, cam prin anul 2002, cînd acesta a primit cîţiva ani cu suspendare (apoi, borfaşul a fugit în Spania).

În paralel, Elena Udrea şi prietena ei, Beatrice Comăniceanu, mergeau "la produs " şi în zona căminelor studenţeşti de la Grozăveşti.Acolo e un restaurant-bordel, al arabului Nassar (cumnat cu parlamentara PSD Rodica Nassar), unde * se culcau, pe bani, mai ales cu studenţi medicinişti (tot arabi).

Generalul Cornel Baltă ştie totul despre "cartea de muncă" a Elenei Udrea. Prinţişoru' a fost cel care i-a făcut Elenei Udrea cunoştinţă cu tiganul Dorin Cocoş, un obscur bişniţar, care aducea marfă din Turcia şi o vindea în bazar. E adevărat ce spune în presă,"avocata" Beatrice Comăniceanu, că l-au cunoscut pe Cocoş într-un club,dar probabil că acolo era şi "şeful" lor, Răget.

În tot ceea ce face, de cel puţin 15 ani încoace, Elena Udrea se serveşte de practicile de "magie neagră" ale cunoscutei vrăjitoare Cati, de la Mărăcineni, bună prietenă cu mama Elenei Udrea (aproape de Pleşcoiul natal al tatălui ei). Se pare că aşa le-a sucit minţile lui Dorin Cocoş şi Traian Băsescu. Prin farmece şi magie neagră, făcută de vrăjitoare, Cocoş a luat-o de nevastă pe curviştină, deşi ştia ce "specializare" are Găbiţa şi ce muncă prestează în schema de afaceri a Prinţişorului.

"Dispeceratul" reţelei de prostituţie pe care o patrona, în Bucureşti, Ion Răget, se afla pe Str. Ştefan Furtună nr. 9, la etajul 2 al unui bloc vechi (vizavi de Muzeul Militar şi aproape de Gara de Nord - de altfel, aproape toată strada e un fel de Crucea de Piatră). Acolo se duceau prostituatele, inclusiv Elena Udrea, să-şi primească banii şi viitoarele comenzi şi să regleze şi alte chestiuni. Iată numai cîţiva dintre membrii (sau simpatizanţii) PDL care i-au făcut "bucuria" Ciocănitoarei Woodrea: Traian Băsescu, Cezar Preda,Cristian Poteraş, Florin Popescu, GabrielOprea,Cătălin

Predoiu,consilierul ei, Ştefan Şuşai ş.a.

Anonymous said...

"Cariera" paraşutei s-a declanşat odată cu solicitarea lui Cocoş către Oprea, de a-i aranja intrarea. Acum ea fără studii, sugace amărată de la ţară, şi vorbind cu parteneru' lui de afaceri Gabriel Oprea, ce zice Cocoş? “-Băi Oprea, tu ai relaţii peste tot, eu sunt un ţigan amărât, bag-o bă şi tu in politică. –Bă… da n-are studii. -Lasă bă,că avem bani.” Si uite aşa îi făuriră o diplomă în drept,la rapid,la universitatea Dimitrie Cantemir,ntre 1992-1996, iar ulterior Oprea, ca director la Colegiul Naţional de Apărare (2000-2001 şi "profesor" din 2001), i-a băgat şi vreo 2 diplome de acolo. Mai precis, a "urmat" cursurile Colegiului Naţional de Apărare, pe care le-a terminat cu o lucrare pe tema intereselor NATO în zona Mării Negre şi Caucaz. Ce cunostinţe are in geopolitică, numai săracii arabi supţi o mai ştiu. Si uite aşa îi făcură un CV, mai cu bube, dar universitar. Toată tărăşenia pleacă de la restaurantul Trei Cocoşi. Dacă verificaţi, Gabriel Oprea a fost partener cu Cocoş, dar pentru că trebuia să devină prefectul capitalei (intre 2002-2003) a trebuit să iasă din afaceri. Aşa se leagă diplomele "Udrei" cu funcţiile lui Gabriel Oprea . In 1997 i-a deschis Cocoş si un butic de avocatură, şpaga fiind la data respectivă de cca. 20.000 euro, dar pentru asta ar trebui luaţi la bani mărunţi şefii de la Baroul Bucureşti, ei ştiu mai bine.

Prin urmare, in "biografie" apare ca avocat titular al Cabinetului Individual de Avocatură "Udrea Elena Gabriela" din Bucureşti - că de, geniul pleşcoian trebuia sa presteze (ca de altfel şi chiloţarul Gabi fixativ, ajuns din căpitan de chiloţi-izmene la hotelul Agat, unde făcea trafic cu calcan, fix general de justitie. ). In plus, deoarece acum era plină de ştiinţă juridică cum era odinioară plină de altceva, a fost puţin între iunie 2004 şi februarie 2005 consilier în cadrul Consiliului General al Municipiului Bucureşti, preşedinte al Comisiei Juridice şi de Disciplină, din partea PNL - unde presta la data respectivă (WTF??!!).



In politică a împins-o Virgil Asztaloş Măgureanu, care a dirijat-o pe paraşută către PSD, prin Cozmin Guşă. Apoi, a fost teleghidată către PNL, prin Varujan Vosganian. În 2002 a intrat în Partidul Naţional Liberal, iar în iunie 2004 a devenit consilier municipal din partea PNL.

Pe 21 octombrie 2005 a demisionat din PNL, iar la 12 februarie 2006 se înscrie în PD - si incepe ascensiunea fulminantă, sub atenta oblăduire a Chiorului. La PD, şi implicit la Traian Băsescu,a ajuns prin intermediul

Mioarei Mantale. Lumea vorbeşte că această nimfomană din Pleşcoi s-ar fi tăvălit şi cu următorii: Varujan Vosganian, Paul Păcuraru, Sebastian Vlădescu, S.O. Vântu, C.P. Tăriceanu, Dinu Patriciu, Theodor Stolojan.

Până în octombrie 2005, borfetina a fost consilier de stat la Administraţia Prezidenţială, şef al Cancelariei prezidenţiale (evident, datorita adâncii "competenţe" politico -juridice), funcţie deţinută acum de Cătălin

Avramescu.

Anonymous said...

În toamna anului 2005, ea a demisionat din funcţia deţinută la Preşedinţie, invocând atacurile "profund nedrepte" îndreptate asupra sa şi a altor persoane care susţin lupta anticorupţie, precum şi faptul că nu doreşte ca prin insinuările la adresa sa să devină "o vulnerabilitate a demersurilor preşedintelui".

În 13 aprilie 2005 apare în Academia Caţavencu un interviu în care Elena Udrea este întrebată dacă este iubita lui Traian Băsescu. Răspunsul ei a fost: "Ştiţi de când aştept întrebarea asta? La întrebarea asta pot să vă răspund peste zece ani?".

Deşi nu mai era consilier prezidenţial,făcea vizite nocturne la Cotroceni, aşa cum a dezvăluit Jurnalul Naţional, Preşedinţia şi SPP, refuzând să explice scopul acestor vizite. Conform unor surse din Palatul Cotroceni,citate de presă, Elena Udrea intra foarte des în sediul administraţiei prezidenţiale, după ce şi-a dat demisia din funcţia de şef al Cancelariei prezidenţiale. Sursele amintite susţin că, timp de un an, ea şi-a păstrat chiar şi biroul din vecinătatea cabinetului lui Traian Băsescu. Întrebată despre vizitele nocturne, borfetu a răspuns sec: "Nu comentez".Întrebat şi el de ce maşina Elenei Udrea intră noaptea la Palat, Traian Băsescu a spus sec: "Spuneţi o minciună. Confundaţi o maşină cu o femeie. Eu n-aş face confuzia asta".Apoi a argumentat ca a venit să alimenteze, că era combustibilul mai ieftin!

În 30 noiembrie 2008, Elena Udrea a fost aleasă deputat.

Restul e istorie. O istorie a ruşinii naţionale.

Aşteptăm cu nerabdare s-o vedem in funcţia de prim ministru, apoi de preşedinte. Astfel, va ajunge acolo unde n-au ajuns celelalte 2 prostituate celebre - Elena Lupescu si Elena Ceausescu.*
about 5 months ago

Corina Liliana said...

coruptia din Romania trebuie eliminata, mai ales la titularizari si alte concursuri pentru un job, cu o lucrare foarte buna am fost punctata cu o nota mica in judetul mehedinti de doua profesoare nepregatite sau de spagari... dragii mei... ROMANI... investigati si cazurile vodislav si rautz-bratiloveanu cosmin sa vedeti cum au invatat unii scoala si unde ajung pe bani si acte de violenta nedrepte si gesturi nedrepte la adresa fetelor si amenintzari pentru bani sau lasate sa ia bani de pe altii chiar si din idile de dragoste platonice
cu stima si respect, jurnalista, corina blidea
P.S. un debut de scriitoare pentru copii, la gorj, varsta 31 de ani

Unknown said...

Buna Seara , sanatate va transmit din SPANIA Frate
Si o dragoste fierbinte pentru DOMNUL PRESEDINTE DD.
Vreau sa stiti ca va iubim , OTV-ul îl privim
Si-aici ne unim cu totii , sa starpim din TARA hotii
Vrem o tara fericita , curata si neumilita.
Cine contra a votat , si la vot a înselat , a mâncat peste stricat
De la ROBERTA l-a loat si mintea le-a tulburat .
Au dat votul pe ULEI 4 ani e vai de ei .
Nu trece-un an , promit eu
O sa-i vad la OTV-u , ca sa ceara ajutor
Ca de foame-n casa mor

Dar cum DAN e suflet mare , le da banii pentru mâncare!!!
EL A UITAT DE VOTARE!!!!
Asta-i DAN asa vad eu , e trimis de DUMNEZEU
Aveti grija si-l paziti , si nu va mai umiliti.
Va da totul , tot ce vreti
Dar sa fiti baieti istetii , ca DANUT e baiat TARE , si-l iubim peste hotare
SA NE-AJUTE DOMNUL FRATE , SA LE REZOLVAM PE TOATE
Si la anul care vine , sa venim cu totii la tine
SA TRAIM IN TARA NOASTRA , UNDE-I VIATA MAI FRUMOASA
DUMNEZEU SA NE AJUTE , PARTIDUL SA FIE-N FRUNTE