Wednesday, June 27, 2007

CRISTIAN TUDOR POPESCU: De ce ziaristul nu e intelectual

Vulgaritatea şi mitocănia presei româneşti au ajuns de nesuportat. Gabriel Liiceanu are tot dreptul să fie indignat. „Să mă pună să explic de ce am ajuns acolo cu un mijloc de transport şi nu cu altul, dacă lucrul ăsta se petrecea pe bani publici sau nepublici. Dacă vreţi să cobor la acest nivel...” Adică la cele câteva biete mii de metri la care zboară un avion pentru intelectuali plătit de popor prin voia preşedintelui său, în vreme ce se ştie că un filosof ca d. Liiceanu se deplasează de regulă gratuit prin stratosferă, cu un dirijabil tras de îngerii care-l deservesc şi pe d. Pleşu.
Ceea ce ignarilor din presă li se va fi părut o replică de un tupeu buimăcitor în gura unui moralist de talia d. Liiceanu. - „Nu pot fi întrebat de ce merg pe bani publici, pentru că nu eu trebuie să verific condiţiile călătoriei, pentru că eu sunt invitat!” – este de fapt o splendidă ilustrare a neoagnosticismului care-l frământă pe filosoful Liiceanu de când a recitit stihurile lui Omar Hayssam – „Eu nu-ntrebat, cu ce plecat/ Ei invitat călătoream/ Şi eu cărat”.
De ce era nevoie de un avion cu 99 de locuri ca să fie transportaţi câţiva inşi? A pune o astfel de întrebare arată încă o dată, dacă mai era nevoie, de ce un ziarist nu poate fi în veci un intelectual. Ziaristul e în stare să-şi scrie articolul pe genunchi, într-un ambuteiaj, într-o sală de aşteptare plină ochi, într-o cârciumă aglomerată. De aceea, el nu înţelege că, pentru a gândi, intelectualul de largă respiraţie are nevoie de spaţiu, noosfera cu centrul în capul lui trebuie să intre în expansiune liberă, fără a întâlni tărtăcuţele perturbatoare ale mocofanilor.

Cât priveşte urgenţa parcurgerii celor 300 km până la mare pe calea aerului, numai tâmpit sau răuvoitor să fii ca să nu înţelegi că, aşa cum a explicat d. Liiceanu, preşedintele „avea dreptul să audă cum stau lucrurile în literatura României, în arta plastică”. Izgonit cu cruzime din cenacluri, ţinut pe la uşile bibliotecilor, fiindu-i interzis accesul în teatre sau la vernisaje, d. Băsescu a putut, în fine, în cadrul acestei întâlniri cvasiconspirative să primească nişte note informative în legătură cu situaţia din literatură şi artă, unde, cum memorabil observa d-sa, „trebuie spuse lucruri simple, pe înţelesul tuturor”. Ca să nu mai vorbim de legea lustraţiei; e musai şi pentru ea o expertiză intelectuală turbo, fiindcă după ce s-a copt 17 ani la foc mic, acum arde cetăţenii mai rău ca seceta.

Cum spuneam, aşa nu se mai poate. Cred că plec din gazetărie, îmi pun în CV că am avut şi eu câteva întâlniri „de lucru” ca invitat al d-lui preşedinte Băsescu şi mă înscriu la intelectuali.

Gandul

87 comments:

Virgiliu Turcu said...

De ce zidaru nu e meserias, de ce parlamentarul nu e legalist. Cred ca ati avea aceelasi tip de rationament in cazu retoricilor mele. Problema nu este la varf, pentru ca varfurile provin dintr-o tulpina. Ceea ce se intampla in Romania in presa si politica (persoane publice de facto sau/si de iure) este reflectia inconstienta a fiecarui roman. Dca un roman face un accident va incerca sa musamalizeze accidentu la fel ca ministru Orban, dar la nivelul lui de influenta, iar critica lui la adresa lui Orban, in inconstient, este un strigat de durere: -De ce eu nu poate sa scape asa usor. Problema e alta in conceptia mea, cand fiiecare vom zidi case cu simt de raspundere (nu bulela sa terminam mai repede sa ne luam banii) ne vom numi meseriasi (oamenii educati in acea meserie care ii inteleg spiritul nu forma).
L-am vazut pe Gheorghe de la irealitatea facand filozofia raitingului, aplaudand ca foca trusturile cu raiting, dar cum o sa ramana cu autodenumirea de om de presa (pt. el corect om al presei), o sa zica ca pe il intereseaza raitingul, nu sa fie om de presa, atunci sa-i cada tencuiala-n baie, merita si zidaru sa faca la fel nu? Apropo Gheorghe micul Orban care a musamalizat cazu cu drogurile, iar acum da lectii de moralitate. Asa o sa faca si Orban.
Cand ziaristii ma vor educa poate se vor numi si intelectuali.
Domnule presedinte al Clubului Roman de Presa de ce nu ma educa ziaristii?
Daca ati citit va multumesc pentru timpul acordat, altfel nu (asta este santaj?)

Anonymous said...

Succesorul lui Tinu-KGB, C.T. Popescu
Popescu Cristian, nascut la 1 octombrie 1956, in Bucuresti, fiul lui Tudor si Victoria, inginer, divortat (pentru a patra oara), domiciliat oficial in str. Feroviarilor nr. 52, Bucuresti. Actualmente presedintele cartelului patronatului din presa - Clubul Roman de Presa – Popescu, director al cotidianului Gandul, calitate in care afirma ca Basescu mai merita doar voma sa, este succesorul lui Tinu-KGB si poate unul dintre cei mai toxici agent de influenta anti-Romania din media centrale. Cand a venit la „Adevarul,, in ianuarie 1990, mult timp dupa ce zgaltaiala din de cembrie se terminase, Popescu Cristian a dormit nopti la rand pe cateva mese de la sectia „scrisori,, aflata la mezanin. La vreo saptamana, binefacatorul sau (pe care avea sa-l tradeze in scurt timp), Darie Novaceanu, director al ziarului „Adevarul,, a facut uz de influenta lui la Petre Roman si la primarul abia numit al Bucurestiului, spre a-i da lui Popescu un apartament in cartierul „Aviatiei,. Linistit dinspre partea casei, Popescu si-a luat un pseudonim, Cristian Tudor Popescu (CTP), si a inceput sa scrie la comanda lui Darie, in functie de interesele FSN-ului si ale lui Petre Roman. Lansarea si-a facut-o conducand minerii la sediul redactiei „Dreptatea,. Dar de ce nu avea casa? Simplu. Fiindca fusese dat afara si din locuinta si de la serviciu de catre fostii sai colegi la Revolutie din cauza comportamentului abuziv pe care si-l permitea in calitate de „nepot, al lui Iulian Vlad, seful Securitatii ceausiste (dupa cum se recomanda). Iar pseudonimul si l-a luat spre a nu fi recunoscut de ei.
Servitorul lui Taher
Popescu Cristian, pe numele sau real, a lucrat la Intreprinderea de Prospectiuni si Foraje „Geofizica,, unitate controlata strict de Securitate, personal de Iulian Vlad, cu sediul in str. Caransebes nr. 1 (aproape de Piata Chibrit) si cu punctul de lucru unde era angajat Popescu in str. Coralilor nr. 4 (in Damaroaia). Revolutia l-a prins lucrand in directa subordonare a lui Adrian Vlad – fiul lui Iulian Vlad – care era directorul Centrului de Calcul Seismic de la „Geofizica,. De altfel, o vreme, CTP l-a angajat si pe Adrian Vlad la „Adevarul,. Darie Novaceanu si-a facut din Popescu omul bun la toate, punandu-l sa semneze toate mizeriile pe care el, in calitate de director, nu si le permitea (in favoarea mineriadelor, impotriva lui Coposu etc.). Pe de alta parte, Novaceanu a incercat sa-i treaca „Adevarul, pe numele lui printr-o privatizare frauduloasa, luandu-l tovaras la parte pe C.T. Popescu. Numai ca redactia a prins de veste si l-a dat afara pe Darie Novaceanu. Popescu a ramas, si inca pe functie, pentru ca avea in aceasta marsavie nedusa la capat un mare merit: el l-a tradat pe Darie Novaceanu, in timpul sedintei de „demascare, fulminanta. Debarcarea in 1991, a fostului direc tor Darie Novaceanu a fost un moment crucial. Popescu si Dumitru Tinu au castigat incet-incet pozitii ferme in redactie si au reusit privatizarea patrimo niu lui fostei Scanteia. Toate bunurile inclusiv imobilele au fost luate de alte persoane, redactia „ramanand doar cu pixurile in mana,. CTP a ramas linistit in redactie ca redactor-sef adjunct, cu un salariu bunicel, dar nu prea mare pana in ianuarie 1996. Atunci, dupa demisia altui adjunct, Dumitru Tinu s-a autonumit director, iar pe CTP la facut redactor-sef, primul sau sfetnic. Tinu aparea ca actionar alaturi de mai multi colegi de la Adevarul la
o firma de publicitate infiintata inca din 1991 – Colosal Import Export. La fel, aparea actionar la firma Ecopress Marul de Aur, firma care opera cazinoul „Marul de Aur, de pe Calea Victoriei. Si nu in ultimul rand, Tinu a ocupat incepand cu martie 2001 o functie in consiliul de administratie al Societatii Companiilor Hoteliere Grand, firma care opereaza hotelul Marriott. Din acel moment, cei doi au inceput marile lor afaceri necinstite, avandu-l ca mentor si sustinator pe Fahti Taher. Arabul i-a ajutat pe cei doi sa-si faca vile la Breaza, iar pe Tinu sa-si construiasca mai multe vile si in Bucuresti. C.T. Popescu si-a facut si un credit preferential la BCR, ilegal, pe care in scurt timp a fost nevoit sa-l returneze inainte de termen, fiindca povestea rasuflase in presa. Tot atunci si-a vandut si vila de la Breaza.
Tunul lui Popescu
Tunul vietii, Popescu l-a dat tot pe mana lui Taher, in decembrie 2002, cand arabul i-a dat bani lui Tinu, 1,5 milioane de dolari (prin intermediul lui Hrebenciuc), ca sa cumpere actiunile ziarului „Adevarul, de la ceilalti colegi ai lui si sa le stranga intr-o singura mana -pe moment a lui Tinu. Toti redactorii si fostii redactori ai lui Tinu au fost pacaliti cu cate un dolar, doi pe actiune (in total 720.000 de actiuni), dar lui CTP, Tinu i-a dat
625.000 de dolari! De ce? Fiindca CTP a fost cel care i-a indemnat pe ceilalti sa vanda, nespunand insa ce suma fabuloasa a luat el!
Musamalizarea anchetei Tinu
La scurt timp, in ianuarie 2003, Dumitru Tinu a murit in imprejurarile deja cunoscute. C.T. Popescu a influentat ancheta cat a putut, spre a se ajunge la concluzia unui accident. si tot el, se spune, a avut acces la seiful in care Tinu isi tinea dolarii necheltuiti pe actiuni, de la Taher. Imediat a preluat functiile lui Tinu de presedinte CRP si de director la „Adevarul,, fixandu-si un salariu de 10.000 de euro. Impreuna cu Ana Maria Tinu l-a scos de la mostenire pe fiul natural al celui ce-l facuse „om,, Andrei Iucinu-Tinu. Intre timp, sa pus pe facut alti bani, inseland Fiscul si pe proprii colegi, prin organizarea unor simpozioane cu diverse ministere de catre „Adevarul, si firmele lui capusa Tipo-Media si Media Soft, care incasau toti banii. Firmele aveau doar cate o camera in spatiul ziarului „Adevarul, la Casa Presei si cativa salariati, dar profitul lor era mai mare ca al ziarului. Popescu nu lua banii direct, ci prin cativa interpusi, in special pe numele amantei sale, Serinela Spatarelu, care incasa sute de mii de euro pe an, numai prin aceasta invarteala. In plus, gasca lui CTP initia mari tunuri de presa si punea la cale santaje de sute de mii de euro, asa cum sustine bunaoara omul de afaceri Ioan Niculae (Tutunul Romanesc).
CTP, hot taxat
In anul 2004, Anna Maria Tinu nu a mai suportat aceste hotii si l-a scos din functia de presedinte al C.A. al ziarului „Adevarul,, astfel ca Popescu, impreuna cu ciracii sai, a infiintat ziarul „Gandul,, incercand sa distruga „Adevarul, – fara scupule, calcand pe cadavre – asa cum procedase si in cazul lui Darie Novaceanu sau in cazul fiului natural al lui Dumitru Tinu. La infiintarea noului cotidian, el a acoperit 35 la suta din capital, sustinand ca banii ii are din actiunile vandute lui Dumitru Tinu la „Adevarul, (suma de
650.000 de dolari, cum a declarat amanta oficiala a lui Tinu, Emilia Iucinu). Intre timp, C.T. Popescu isi cumparase si vila din Domenii, din strada Feroviarilor, ceea ce ar face interesanta o declaratie de avere din partea lui. Dupa un an de zile, „Gandul, lui Popescu a dat semne de faliment (20.000 de exemplare, nici jumatate vandute) si, in disperare de cauza, l-a vandut lui Sarbu, mai exact firmei americanoevreies ti care detine grupul „Pro,. Apoi, principalul lui asociat, Mircea Dinescu, sa retras din afacere, scriind un pamflet despre arghirofilia lui C.T. Popescu. Multi bani, gurul Popescu a luat de la Patriciu, caruia i-a facut mari servicii blocand anchetele impotriva lui, ca si de la S. O. Vantu, aparand frecvent la posturile acestuia. Cu un prilej cand Popescu s-a dezis de Vantu, acesta a comentat sec: „mare om, mare caracter,. Intr-adevar! Seful gazetarilor din Romania, cel ce a ramas presedintele CRP, dupa ce s-a razgandit, urmand modele mai celebre, are o avere de invidiat, in ciuda saraciei ostentative pe care o afiseaza. Acum este in topul gazetarilor pricopsiti, cot la cot cu alte „caractere, de „calibrul, lui. Ramane de vazut cu ce se va alege. si nu doar in privinta averii.

Virgiliu Turcu said...

In Romania bisericile nu mai usa de mult, de unde rezulta ca CTP nu e una dintre ele. Datele care le-ai copiat din alta parte, imi furnizeaza fapte si nume pe care nu pot sa le verific si mi se par necredibile (poate o umbra de adevar exista in ele), deci le tratez cu scepticism.

Anonymous said...

buna ziua, am gasit pe net niste poezii frumoase, scrise de Jan Lulu Stern dar nu am gasit niciun fel de date despre el. Banuiesc ca este poet roman, are cateva poezii publicate in 1980 iar alte date despre el nu am reusit sa gasesc... As vrea sa stiu daca este poet roman, daca mai traieste, o bibliografie. Sper sa ma puteti ajuta. Multumesc!Va rog sa imi raspundeti cat mai repede! Multumesc

Corina Liliana Blidea said...

http://cuteanu.gorj4all.ro/

almeu said...

eRepublik este un joc gratuit care iti ofera posibilitatea de a interactiona cu zeci de mii de oameni intr-o lume virtuală bazată pe realitate. Ai posibilitatea sa interactionezi cu oricare dintre cei peste 220.000 de jucatori din intreaga lume si poti avea o glorioasa cariera politica, jurnalistica, militara, economica sau, de ce nu, pe toate! Conflicte politice, razboaie mondiale, prietenii si dusmanii, teluri si provocari de neegalat; acestea sunt numai cateva dintre elementele de zi cu zi ale acestui mediu virtual.

Aici e lumea tuturor posibilitatilor unde eRomania a fost cel mai mare imperiu din lume, o tara temuta de toti, o lume in care poti deveni Presedinte sau membru de Guvern si o lume in care poti realiza orice daca esti suficient de determinat(a).

Un alt avantaj al acestui joc este ca nu te obliga la ore intregi pe zi pentru a reusi ceea ce-ti propui. Poti dedica jocului 2 minute pe zi la fel de bine cum poti petrece ore in sir. Totul depinde de tine! In orice caz, jocul, dupa prima saptamana, te va captiva cu siguranta.

In speranta ca ti-am starnit interesul voi incepe sa-ti spun cate ceva despre prima ta saptamana in joc! Ceea ce trebuie sa stii, in primul rand, este ca aceasta prima saptamna de joc este destinata mai putin jucatului cat exploratului lumii eRepublik. Desi nu este un joc extrem de complex, este necesara o perioada in care sa intelegi cum functioneaza jocul si in care sa inveti cum se joaca. In aceast timp nu vei fi singur(a)! Comunitatea de romani din eRepublik iti va fi alaturi, oferindu-ti raspunsuri la intrebari, ajutor de orice natura atunci cand ai nevoie.

http://www.erepublik.com/en/referrer/almeu

Anonymous said...

uita te la tine si dupa aceea vorbeste de mutu ar trebuii sa te actioneze in judecata esti cel mai slab ziarist al romaniei

stan patitul said...

Domnule Cristian Tudor Popescu,
Sunt un mare contestatar al dumneavoastra si al felului in care articulati argumentele in vederea obtinerii rationamentelor alambicate dar care in final au o singura carateristica in majoritatea cazurilor si anume sorgintea lor care nu este alta decat o frustrare evidenta fata de anumiti intelectuali.
Cu tot respectul
Nu o sa va calomniez niciodata si inteleg intr-o anumita masura reactia dumneavoastra eu fiind la randul meu inginer.
Dar este evidenta tendentiozitea din articolele dumneavoastra.
Nihilismul este una dar nihilismul indreptat cu obstinatie catre anumite zone este altceva si anume frustrare, lipsa de identitate si zbatere intelectuala.
Este bine ca incercati sa atingeti un nivel intelectual consistent dar in opinia mea zbaterile dumneavoastra sunt niste schimonoseli care va paralizeaza la periferia lumii intelectuale de calitate.
In opinia mea fara sa va jignesc din punct de vedere al dezvoltarii politice a societatii romanesti, caci si acolo activati in timpul in care nu scrieti SF, filosofati sau caracterizati vreun passing de-al lui Federer, sunteti fara suparare inutil.
Pentru ca sunteti vazut, pe buna dreptate, varful generatiei dumneavostra gazetaresti(vai ce generatie anemica) va spun ca mare parte din fata societatii romanesti actuale se datoreaza nivelului de a pune problema pe care si dumneavostra l-ati promovat.
Daca ceea ce v-am scris o sa o luati ca pe o diatriba o sa ramaneti din nou ancorat in stilul dumneavoastra nocturn si morbid.
Daca o sa o luati ca pe o incercare de a va semnala un deraiaj pe care il aveti cand vine vorba de anumiti stimuli, oameni, situatii cu siguranta o sa invatati ceva.
Pana atunci domnule Cristian Tudor Popescu va urez sa iesiti din aceasta mediocritate ischemica in care sunteti inalantuit

P.S.
Sunteti un om susceptibil de valoare, caci daca erati vreun Ciutacu,Badea,Gadea si toti astfel de cyborgi mediatici nu ma chinuiam nici macar sa scriu corect gramatical.

Anonymous said...

http://comanescu.hotnews.ro/ymterviu0142-vintu-l-a-cumparat-pe-cristian-tudor-popescu-fara-ca-acesta-sa-stie-sustine-cristi-sima.html

Anonymous said...

dna saftoiu este calul toian al lui basescu in troia fraierului de antonescu care este inca mic copil pentru postul de presedinte

Horia said...

:) Tin sa-ti spun cu toata responsabilitatea CTP-ule ca esti un MARE dar MARE mincator de CACAT.

Cornel Comsa said...

Domnule Popescu,

Va rog sa imi permiteti sa ma exprim:

http://blog.daeasyway.ro/politica/alta-patrie-alt-regn/

Va multumesc.

Anonymous said...

CTP..Tot respectul!

Anonymous said...

Restul e Tacere, de cel putin 10 ori ! Fabulos! inca din prima fraza al lui Nae te anunta tot ce are sa urmerze , i-ti sugereaza regretul, visele...fabulos! nu am treaba cu subiectu , stiu ...da filmul e fabulos!!!
am 22 de ani, mult respect! Phitia, fabulos! niciodata nu am citit ceva care sa ma faca sa uit de orice in jur de o jumatate de ora!

Anonymous said...

Restul e Tacere, de cel putin 10 ori ! Fabulos! inca din prima fraza al lui Nae te anunta tot ce are sa urmerze , i-ti sugereaza regretul, visele...fabulos! nu am treaba cu subiectu , stiu ...da filmul e fabulos!!!
am 22 de ani, mult respect! Phitia, fabulos! niciodata nu am citit ceva care sa ma faca sa uit de orice in jur de o jumatate de ora!

elvira said...

DOMNULE CRISTIAN POPESCU, CONSTAT CA SUNTETI A TOT STIUTOR.VA PRICEPETI LA POLITICA MAI ALES SI LA TENIS, SUNTETI CU ADEVARAT URMASUL LUI CEAUSESCU. SI RAPOSATUL DETINEA ADEVARUL ABSOLUT. DATI-I INAINTE CU TUPEU, CA ASA E IN TARA ASTA! SE TREZESC TOTI PESTE NOAPTE DESTEPTI, PLINI DE GANDIRE POZITIVA.

manoliu valentin said...

1.COMPLOT TERORIST INTERNATIONAL

Comunisti, tortionari, mercenari, teroristi, disidenti si agenti straini organizati si protejati de guvernele SUA-ISRAEL, GERMANIA, RUSIA, ITALIA, MAREA BRITANIE, JAPONIA, OLANDA si altele comploteaza de 20 de ani pentru jefuirea si distrugerea Romaniei.

http://www.youtube.com/watch?v=ru2WYa9cdVo
http://www.youtube.com/watch?v=ln-yuMhMRqA
http://www.youtube.com/watch?v=IzO9BhealkU
http://www.youtube.com/watch?v=3Phil9rp7UU
http://www.youtube.com/watch?v=QvXPsQYNI_Q
http://www.youtube.com/watch?v=9CT7sjCZ4MY
http://www.youtube.com/watch?v=BHY1eA9_0CU
http://www.youtube.com/watch?v=IIPivtX2UiY



2.SIONISMUL MONDIAL ATACA ROMANIA

In 1989 Romania a fost in atentia organizatiilor sioniste criminale si teroriste internationale Comisia Trilaterala si Grupul Bilderberg conduse de Donald Rumsfeld, George Shultz, Richard Holbrocke, Keith Alexander, David Rockefeller, Albert Rotschild, Henry Kissinger si alti.

http://www.youtube.com/watch?v=3f-i2h8YZtU
http://www.youtube.com/watch?v=QZKDMZGIQLg
http://www.youtube.com/watch?v=2RnK3SQmg5Y
http://www.youtube.com/watch?v=GpxtjZXAVc0
http://www.youtube.com/watch?v=dExS4VFGLII
http://www.youtube.com/watch?v=1WzF9VJiVKM
http://www.youtube.com/watch?v=bc1e_-1UmLI
http://www.youtube.com/watch?v=09QBu4SH23Y

manoliu valentin said...

1.COMPLOT TERORIST INTERNATIONAL

Comunisti, tortionari, mercenari, teroristi, disidenti si agenti straini organizati si protejati de guvernele SUA-ISRAEL, GERMANIA, RUSIA, ITALIA, MAREA BRITANIE, JAPONIA, OLANDA si altele comploteaza de 20 de ani pentru jefuirea si distrugerea Romaniei.

http://www.youtube.com/watch?v=ru2WYa9cdVo
http://www.youtube.com/watch?v=ln-yuMhMRqA
http://www.youtube.com/watch?v=IzO9BhealkU
http://www.youtube.com/watch?v=3Phil9rp7UU
http://www.youtube.com/watch?v=QvXPsQYNI_Q
http://www.youtube.com/watch?v=9CT7sjCZ4MY
http://www.youtube.com/watch?v=BHY1eA9_0CU
http://www.youtube.com/watch?v=IIPivtX2UiY



2.SIONISMUL MONDIAL ATACA ROMANIA

In 1989 Romania a fost in atentia organizatiilor sioniste criminale si teroriste internationale Comisia Trilaterala si Grupul Bilderberg conduse de Donald Rumsfeld, George Shultz, Richard Holbrocke, Keith Alexander, David Rockefeller, Albert Rotschild, Henry Kissinger si alti.

http://www.youtube.com/watch?v=3f-i2h8YZtU
http://www.youtube.com/watch?v=QZKDMZGIQLg
http://www.youtube.com/watch?v=2RnK3SQmg5Y
http://www.youtube.com/watch?v=GpxtjZXAVc0
http://www.youtube.com/watch?v=dExS4VFGLII
http://www.youtube.com/watch?v=1WzF9VJiVKM
http://www.youtube.com/watch?v=bc1e_-1UmLI
http://www.youtube.com/watch?v=09QBu4SH23Y

manoliu valentin said...

1.COMPLOT TERORIST INTERNATIONAL

Comunisti, tortionari, mercenari, teroristi, disidenti si agenti straini organizati si protejati de guvernele SUA-ISRAEL, GERMANIA, RUSIA, ITALIA, MAREA BRITANIE, JAPONIA, OLANDA si altele comploteaza de 20 de ani pentru jefuirea si distrugerea Romaniei.

http://www.youtube.com/watch?v=ru2WYa9cdVo
http://www.youtube.com/watch?v=ln-yuMhMRqA
http://www.youtube.com/watch?v=IzO9BhealkU
http://www.youtube.com/watch?v=3Phil9rp7UU
http://www.youtube.com/watch?v=QvXPsQYNI_Q
http://www.youtube.com/watch?v=9CT7sjCZ4MY
http://www.youtube.com/watch?v=BHY1eA9_0CU
http://www.youtube.com/watch?v=IIPivtX2UiY



2.SIONISMUL MONDIAL ATACA ROMANIA

In 1989 Romania a fost in atentia organizatiilor sioniste criminale si teroriste internationale Comisia Trilaterala si Grupul Bilderberg conduse de Donald Rumsfeld, George Shultz, Richard Holbrocke, Keith Alexander, David Rockefeller, Albert Rotschild, Henry Kissinger si alti.

http://www.youtube.com/watch?v=3f-i2h8YZtU
http://www.youtube.com/watch?v=QZKDMZGIQLg
http://www.youtube.com/watch?v=2RnK3SQmg5Y
http://www.youtube.com/watch?v=GpxtjZXAVc0
http://www.youtube.com/watch?v=dExS4VFGLII
http://www.youtube.com/watch?v=1WzF9VJiVKM
http://www.youtube.com/watch?v=bc1e_-1UmLI
http://www.youtube.com/watch?v=09QBu4SH23Y

manoliu valentin said...

1.COMPLOT TERORIST INTERNATIONAL

Comunisti, tortionari, mercenari, teroristi, disidenti si agenti straini organizati si protejati de guvernele SUA-ISRAEL, GERMANIA, RUSIA, ITALIA, MAREA BRITANIE, JAPONIA, OLANDA si altele comploteaza de 20 de ani pentru jefuirea si distrugerea Romaniei.

http://www.youtube.com/watch?v=ru2WYa9cdVo
http://www.youtube.com/watch?v=ln-yuMhMRqA
http://www.youtube.com/watch?v=IzO9BhealkU
http://www.youtube.com/watch?v=3Phil9rp7UU
http://www.youtube.com/watch?v=QvXPsQYNI_Q
http://www.youtube.com/watch?v=9CT7sjCZ4MY
http://www.youtube.com/watch?v=BHY1eA9_0CU
http://www.youtube.com/watch?v=IIPivtX2UiY



2.SIONISMUL MONDIAL ATACA ROMANIA

In 1989 Romania a fost in atentia organizatiilor sioniste criminale si teroriste internationale Comisia Trilaterala si Grupul Bilderberg conduse de Donald Rumsfeld, George Shultz, Richard Holbrocke, Keith Alexander, David Rockefeller, Albert Rotschild, Henry Kissinger si alti.

http://www.youtube.com/watch?v=3f-i2h8YZtU
http://www.youtube.com/watch?v=QZKDMZGIQLg
http://www.youtube.com/watch?v=2RnK3SQmg5Y
http://www.youtube.com/watch?v=GpxtjZXAVc0
http://www.youtube.com/watch?v=dExS4VFGLII
http://www.youtube.com/watch?v=1WzF9VJiVKM
http://www.youtube.com/watch?v=bc1e_-1UmLI
http://www.youtube.com/watch?v=09QBu4SH23Y

manoliu valentin said...

1.Priviti declaratia de la Budapesta 16 iunie 1989 persoanele care au semnat si participat la eveniment in care vroiau AUTONOMIE MAGHIARA cu sprijinul NATO SI GRU SOVIETIC
2.priviti grupul pentru dialog social infintatde SILVIU BRUCAN in ianuarie 1990 membri sai
3.PRIVITI PROCLAMATIA DE LA tIMISOARA 11 MARTIE 1990 SI CINE A SEMNAT DECLARATIA.
4.PRIVITI 15 MARTIE 1990 TARGU MURES aceleasi persoane provoaca revolta pentru AUTONOMIE MAGHIARA de fapt pentru ce au semnat la Budapesta in 16 iunie 1989
5.Priviti 13-15 iunie 1990 au alimentat Piata Universitati cu tot fel de indei propagandistice evreiesti sataniste si au atacat institutiile statului cu sticle incendiare dupa ce au fost alegeri libere, fiind sprijiniti de membri NATO si GRU, vezi sutele de persoane NECUNOSCCUTE INMORMANTATE LA STRAULESTI 2, iar in 20 mai 1990 pentru ca vroiau sa ajunga la puetere cu forta strazi.
6.Priviti 5 decembrie 2009 la toate posturile de televiziune apar VALIDIMIR TISMANENANU SI MONICA MACOVEI SI INDEAMNA LA PROTESTE DE STRADA IMPOTRIVA COMUNISMULUI, IAR VLADIMIR TISMANEANU ESTE FIUL NEMULUI TISMANEANU CEL MAI MARE TORTIONAR AL POPORULUI ROMAN, ADUS DE AMERICANI SA RACOLEZE DISIDENTI, SA-I ORGANIZEZE SI SA ATACE ROMANIA pentru ca ei sa ajunga in institutiile statului roman si romani sa fie exterminati.
mai mult din 1990 se aduc cetateni straini la studii gratuite in romania si pe urma sunt angajati in institutiile statului roman, vezi cazul EUGEN TOMAC LA MINISTERUL DE EXTERNE CETATEAN UCRAINIAN ADUS LA STUDII GRATUITE PE BANI ROMANILOR SI CA ANGAJAT AL MAE FACE O ADRESA IN CARE OPRESTE DOCUMENTATIA CU VOTURILE ROMANILOR IN STRAINATATE PANA LA NOI ORDINE, iar in ziua de 5 decembrie 2009 a organizat proteste de strada impreuna cu toti studenti moldoveni si straini (tot ei au participat si la actiunile din Chisinau la ordin extern-BASESCU, PUTIN si alti.)in Timisoara si Bucuresti alaturi de alte asociatyii asa-zise victime,-revolutionare, dar teroriste pentru ca au vrut cu forta strazi sa ajunga in institutiile statului roman.
De asemenea fac precizarea ca au fost in centrele de votare in tara si strainatate acesti cetateni moldoveni adusi la studiigratuite si pe urma au furat voturile romanilor, dupa ce BASESCU la scoala de vara din 2009 a promis public, vezi presa ca va mari numarul de locuri la studii gratuite pentru cetateni moldoveni in Romania, asta era invatamantul performant, de care vorbea Basescu.

marincat marian said...

...sper sa nu muriti pana voi ajunge "eu" la putere...

feli nistor said...

Domnule Popescu , eu ma bucur ca existati, ca pot sa va ascult, ca pot sa va citesc. Sper sa ramaneti mult timp in prim plan, cred ca romanii au nevoie de oameni ca dumneavoastra.

gigga said...

Intr-o emisiune ati pus problema ca putini stiu de ce, la tenis, se puncteaza cu 15, 30, 40 si zero e "love". Nu am reusit sa aflu, asa ca va rog frumos sa ne explicati Dvs.
Va multumesc.

gigga said...

Intr-o emisiune ati pus problema ca putini stiu de ce, la tenis, se puncteaza cu 15, 30, 40 si zero e "love". Nu am reusit sa aflu, asa ca va rog frumos sa ne explicati Dvs.
Va multumesc.
giggamail@gmail.com

Anonymous said...

MA DOARE CA AVETI ATATA DREPTATE! CRIS

Anonymous said...

Limba vorbita este arma dar si medicament (se aminteste si-n biblie) asa ca de la inceputuri pana-n prezent este folosita ca atare. Se pare ca oricine din rasa umana descopera, odata cu cresterea , ca are in cap un univers capabil de o infinitate de posibilitati. Imaginatii de tot felul , religii de tot felul, traditii de tot felul, dar mai ales manevre de tot felul. Nimeni nu spune ca un dumnezeu intr-o intelepciune nedescoperita a facut-o, ci se foloseste(acel nimeni) de aceste aptitudini impotriva omului insusi, deci a lui dumnezeu. Cea mai adevarata manevra a omului impotriva omului este inchizitia care l-a tras pe dumnezeu de picioare si la asezat ca martor la tribunalele ucigase de oameni inocenti. De unde formula comunista „cine nu e cu noi este impotriva noastra”. Frumoasa filiatie pentru socialismul de astazi, sustinatorul oamenilor amarati.Acest mini rationament arata de ce limba vorbita ca arma este folosita in manevre. Manevratul constiintelor e o treaba veche si verificata in eficacitate, ca si atunci cand vrei si poti sa bagi o noua credita pe gatul unui popor. Pentru asta trebuie sa fi un stralucit prestidigitator, adica sa stapanesti arta elocintei bazata pe nebagarea de seama a auditoriului si iuteala de mana (vorba) a stralucitului orator. Lucrurile normale , relatiile normale, devin desuete pentru prestidigitator,si in lipsa unei avizari risti sa ramai cu gura cascata si pana la urma sa cazi in plasa rationamentelor stralucitore dar rapide (ca sa nu se oxideze) ale acestui propagandist de serviciu al natiei.
Marea intrebare este cum de meseriasi ai cuvantului raman perplexi in fata unor rationamente foarte adevarate ca: apa este uda, etc. chestiuni invatate prin repetitie si afirmate cu voce tare, ca un om cu tulburari de comportament care vrea sa-si impuna trairile lui. Ramanerea in descumpanire a lui Liiceanu in fata lui CTP este limpede pentru toata lumea ,omul doct se intreaba :”daca si acest aspect poate fi o varianta” fara sa inteleaga ca timpul trece si ca-i poate spune sfertodoctului din prima”mai studiaza draga, mai studiaza”. O paralela este intre cele spuse mai sus si purtarea golanului de bulevard si anume te altoieste c-o lovitura in locuri nepermise si nu te intreaba mai intai ce campion ai fost la box sau la lupte. Cum sa-i zici unei moderatoare de tv „ca si cum v-as zice eu dumneavoastra curva”afirmatie de-a lui CTP. Daca doamna respectiva ar fi fost fata sau sora mea, nu merita un upercut? Poporul asculta astfel de fachiri de frica celor care fac tribunale inchizitoriale ,intrebandu-se daca nu este pus chiar de instanta facuta de boierii actuali. De ce moderatorii se adreseaza cu sfiala lui CTP? Ori este cazul unei megainteligente si megaculturi si vorbesc cu sfiiciunea de a nu se face de ras sau folosec un limbaj uzitat cu pacientii unui anumit tip de spital. Alegeti si d-voastra, eu am ales!
Cu stima MB

Anonymous said...

De ce din 2007 pe biroul meu se incapatineaza sa ramina un inegalabil si adorat intelectual?...Gindul cel bun ?

In cite feluri pot sa mor iubite?
In cite feluri ma ucizi chiar tu?

Cind traversez prin aburul fierbinte.........................

Anonymous said...

Societatea OIL TERMINAL Constanta (aprox. 1300 de angajati) are in fruntea sa, numit de Ministrul Economiei - VIDEANU, un personaj care are grave probleme psihice, numit WAGNER SILVIU. El este reprezentantul unui grup de interese, sustinut cu putere de catre Ministrul Secretar de Stat SERBAN TEODORESCU.Daca prezinta interes cum foloseste telefonul platit din banii societatii OIL,va lasam pe dvs. sa apreciati daca nu i s-ar potrivi mai bine apelativul de "vedeta porno" decat director. SE POATE VEDEA CUM AU LOC LICITATIILE IN OIL TERMINAL - mesajele marcate cu rosu!!
http://www.youtube.com/watch?v=Jts7g3dyc9E

Anonymous said...

Dupa legea unica a pensiilor, un ofiter disponibilizat cu Ordonanta 7/ '98, dupa 25 de ani de munca (la care se pun 8 ore/zi, nu 24 din 24, netinand cont de aplicatii, tabere, servicii, interventii, alarme, misiuni..., altfel ar fi rezultat 50-75 ani vechime), ce are in plata o pensie nesimtita de 10-12 milioane, deci, dupa noua lege, formidabila, ar primi, tinand cont de contributia individuala, nu si de cea colectiva pe unitate/minister la care se pare ca s-a pierdut urma, ar primi 5-7 milioane, deoarece nu are termenul de contributie complet, iar aceasta datorita reducerii fortate a armatei pentru intrarea in NATO. Vom avea, destui, cu 1-2 milioane vechi mai mult decat pensia minima. Consider necesara si infiintarea unei legi a ofiterilor comunitari (daca nu musca). Daca ar fi fost fonduri ("dar le-a papat lupul"), poate era altfel. Insa se colecteaza greu datoriile la stat, deoarece firmele (albe sau negre) care au ajutat in campanie sunt pasuite. Se merge, mai nou, pe sistemul de amenzi, component al "modernizarii statului"... (Nico / Dan)

Anonymous said...

"Oamenii de afaceri nu au ce cauta in politica", o afirmatie ce e stiuta si de cei in cauza, fiind cheia neatragerii fondurilor europene nerambursabile (”nerentabile”), deoarece Statul face licitatii (sursa de acumulari ilegale), pe cand societatile private pot alege executori de lucrari. Se intreaba europenii de ce romanii NU VOR sa preia fonduri europene nerambursabile in turism si transporturi (autostrazi). Raspunsul e simplu. Nu mai pot face acumulari ce sa compenseze eforturile din campanie. Daca se introducea sistemul informatizat ce recunoaste CNP-urile in alegeri, aveam acum autostrazi (investitorii nu vin, stiind ca drumurile proaste din Romania le strica mijloacele de transport), turism etc . MAFIE. Romani, dormiti linistiti mai departe.

Anonymous said...

La obtinerea fondurilor nerambursabile de la UE, se verifica starea finala, calitatea lucrarii, iar in cazul autostrazilor, soselelor, daca vor fi de calitate, se va da o lovitura decisiva Mafiei Drumurilor, nemaiavand front de lucru si posibilitati de a returna servicii/avantaje partii politice.

Anonymous said...

De un an jumatate, masuri anticriza pe inversul celor din Franta, Germania. Economia neagra/subterana si evaziunea fiscala nu sunt atacate, deoarece nu s-au umplut "gaurile" create in campanie (si mai vine una anul acesta). Fonduri nerambusabile nu se atrag, pentru ca nu sunt de viitor in acumularile la partid (lovesc in licitatii, mafia drumurilor etc). Cheltuieli nejustificate "la varf". Distrugerea firmelor (Pogea/Boc) si a locurilor de munca isi spun, acum, cuvantul. Investitorii pleaca de mult timp. Ati votat, ...dracul v-a luat.

bgc Cristian said...

Marti, 01.06.2010, va astept in Bucuresti, in fata Palatului Cotroceni, pentru a protesta deciziile luate de presedintele Romaniei, Traian Basescu, anume, reducerea salariului cu 25%, reducerea pensiilor si ajutorului de somaj cu 15%.

Trebuie sa protestam pentru a demonstra curajul poporului roman si nu lasitatea de care am dat dovada in ultimii 20 de ani. Trebuie sa protestam si impotriva clasei politice, care nu au facut nimic in ultimii 20 de ani, au privatizat, au distrus agricultura, turismul a ajuns intr-o stare deplorabila, patrimoniul tarii este prectic inexistent. Aceste lucruri trebuie oprite impreuna cu mentalitatea politica de gherila pentru a permite tinerei generatii de politicieni sa dezvolte idei, solutii in folosul tarii si al poporului si nu clientelei politice.

Pentru detalii http://bgccristian.blogspot.com/

Anonymous said...

Domnule Popescu cred ca ne cunoatem din vedere.Jucam tenis de camp la Tenis Club mai demult.Juca si Caramitru acolo.Constat cu stupoare ca dupa 20 de ani unele televiziuni incearca sa scoata camasa curata pe fostii activisti si securisti care ne-au impuscat la revolutie culpabilizind armata.Eu statem la Luterana atunci si lucram pe Eminescu.Am fost martorul primelor victime ale revolutiei in Bucuresti la Piata Romana ora 17.Am vazut activisti pe Olga Balcic la Sectorul PCR -Constructii printe care si Neculai Ontanu plecand inarmati pana in dinti cu AKM si TT in pufoaice noi peste costume la ctavata cu ARO sector PCR.Am o cunostiinta economista la Ministerul Comertului Exterior care impreuna cu colegele pe la ora 17 pe 21 dec.1989 l-au vazut pe GEORGE CONSTANTIN PAUNESCU tragand de pe terasa ministerului cu pistolul Carpati din dotare in demonstranti(martorii traiesc si sunt toate colegele din minister).

Anonymous said...

Domnule Popescu cred ca ne cunoatem din vedere.Jucam tenis de camp la Tenis Club mai demult.Juca si Caramitru acolo.Constat cu stupoare ca dupa 20 de ani unele televiziuni incearca sa scoata camasa curata pe fostii activisti si securisti care ne-au impuscat la revolutie culpabilizind armata.Eu statem la Luterana atunci si lucram pe Eminescu.Am fost martorul primelor victime ale revolutiei in Bucuresti la Piata Romana ora 17.Am vazut activisti pe Olga Balcic la Sectorul PCR -Constructii printe care si Neculai Ontanu plecand inarmati pana in dinti cu AKM si TT in pufoaice noi peste costume la ctavata cu ARO sector PCR.Am o cunostiinta economista la Ministerul Comertului Exterior care impreuna cu colegele pe la ora 17 pe 21 dec.1989 l-au vazut pe GEORGE CONSTANTIN PAUNESCU tragand de pe terasa ministerului cu pistolul Carpati din dotare in demonstranti(martorii traiesc si sunt toate colegele din minister).

Anonymous said...

Domnule Popescu cred ca ne cunoatem din vedere.Jucam tenis de camp la Tenis Club mai demult.Juca si Caramitru acolo.Constat cu stupoare ca dupa 20 de ani unele televiziuni incearca sa scoata camasa curata pe fostii activisti si securisti care ne-au impuscat la revolutie culpabilizind armata.Eu statem la Luterana atunci si lucram pe Eminescu.Am fost martorul primelor victime ale revolutiei in Bucuresti la Piata Romana ora 17.Am vazut activisti pe Olga Balcic la Sectorul PCR -Constructii printe care si Neculai Ontanu plecand inarmati pana in dinti cu AKM si TT in pufoaice noi peste costume la ctavata cu ARO sector PCR.Am o cunostiinta economista la Ministerul Comertului Exterior care impreuna cu colegele pe la ora 17 pe 21 dec.1989 l-au vazut pe GEORGE CONSTANTIN PAUNESCU tragand de pe terasa ministerului cu pistolul Carpati din dotare in demonstranti(martorii traiesc si sunt toate colegele din minister).Daca vrei detalii suna-ma 0770414880

Anonymous said...

Domnule Popescu cred ca ne cunoatem din vedere.Jucam tenis de camp la Tenis Club mai demult.Juca si Caramitru acolo.Constat cu stupoare ca dupa 20 de ani unele televiziuni incearca sa scoata camasa curata pe fostii activisti si securisti care ne-au impuscat la revolutie culpabilizind armata.Eu statem la Luterana atunci si lucram pe Eminescu.Am fost martorul primelor victime ale revolutiei in Bucuresti la Piata Romana ora 17.Am vazut activisti pe Olga Balcic la Sectorul PCR -Constructii printe care si Neculai Ontanu plecand inarmati pana in dinti cu AKM si TT in pufoaice noi peste costume la ctavata cu ARO sector PCR.Am o cunostiinta economista la Ministerul Comertului Exterior care impreuna cu colegele pe la ora 17 pe 21 dec.1989 l-au vazut pe GEORGE CONSTANTIN PAUNESCU tragand de pe terasa ministerului cu pistolul Carpati din dotare in demonstranti(martorii traiesc si sunt toate colegele din minister).Daca vrei detalii suna-ma 0770414880

Anonymous said...

Domnule Popescu cred ca ne cunoatem din vedere.Jucam tenis de camp la Tenis Club mai demult.Juca si Caramitru acolo.Constat cu stupoare ca dupa 20 de ani unele televiziuni incearca sa scoata camasa curata pe fostii activisti si securisti care ne-au impuscat la revolutie culpabilizind armata.Eu statem la Luterana atunci si lucram pe Eminescu.Am fost martorul primelor victime ale revolutiei in Bucuresti la Piata Romana ora 17.Am vazut activisti pe Olga Balcic la Sectorul PCR -Constructii printe care si Neculai Ontanu plecand inarmati pana in dinti cu AKM si TT in pufoaice noi peste costume la ctavata cu ARO sector PCR.Am o cunostiinta economista la Ministerul Comertului Exterior care impreuna cu colegele pe la ora 17 pe 21 dec.1989 l-au vazut pe GEORGE CONSTANTIN PAUNESCU tragand de pe terasa ministerului cu pistolul Carpati din dotare in demonstranti(martorii traiesc si sunt toate colegele din minister).Daca vrei detalii suna-ma 0770414880

iolandaro@yahoo.com said...

"V-ati intrebat vreodata de ce sunt atat de crispati, dominati de atacuri de panica, obsedati de inavutire si au constant alaturi o perfuzie cu antipatie intravenoasa data pe maxim majoritatea lucratorilor antenelor. Ei bine, din cauza posetelor, ceasurilor si limuzinelor acelor capuse si tenii ce conduc si vietuiesc pe\in corpul acestei natii, permanent prezenti in emisiunile lor (unii idolatrizati altii demonizati) si dupa care balesc si care le inegresc sufletul numai la gandul ca le putrezesc ciolanele goale de accesorii de lux. Ei sunt promotorii jurnalistului surogat, dezumanizat cu ochii impaienjeniti de maladia inavutirii si aflati intr-o competitie, framantare interna si continua de a-si asigura o cat se poate de mare avere. Ei sunt cainele legat ce latra si la luna pentru blidul de-a doua zi, ei sunt virusul ce inoculeaza populatia cu frustrare si venin pentru o tinichea si o paine murdara. Din punctul meu de vedere sunt construiti pe acelasi cod genetic ca si cei care au ingenuncheat tara, ca si cei la care boala avaritiei e in faza terminala. Aceasta "doamna" este un cadru de nadejde al acestei cantine tv ce are ca meniul resturi menajere calde si ofurile nemultumirii."
Ce spuneti de acest coment postat la articolul unui ziar ce o avea ca protagonista pe Stoicescu, ar putea fi considerat de calibru jurnalistic?

Nicoleta. said...

Buna ziua! Ma numesc Nicoleta. V-am auzit vorbind aseara la o emisiune la TVR. Foarte frumos!
Ati zis ca daca ar exista ceva dupa moarte adica o alta lume cu siguranta ar trebui sa existe scaune, flori ,copaci. Da foarte logic si frumos ati intuit. Da exista! Dar nu ca cele de aici....Sunt mult mai frumoase. Asta e diferenta. Ati intuit bine ca daca ar exista o alta lume ,lumea aceea ar fi dupa o logica asemanatoare ca structura .Asta e prelungirea sufletelor scaunelor ,florilor si a ce mai exista dincolo, de care vorbeati. Eu nu am vazut nimic din lumea de dincolo dar am dovezi ca exista. Eu sunt un om care are certitudinea ca Dumnezeu si lumea cealalta exista. N-am cerut niciodata dovezi de la Dumnezeu ca exista. Nici nu mi-a trecut prin cap. Am crezut tot timpul 100% insa pana la 22 de ani nu am facut nimic in privinta asta. Eram totusi un om moral pe cit posibil dar nu prea mult pentru Dumnezeu. Cred ca daca as fi cerut dovezi vreodata L-as fi jignit si nici nu mi-ar fi dat. Acum sunt practicanta ortodoxa. Eu asa am judecat....daca eu am dovezi clare pentru mine ca lumea cealalta exista(stati linistit ,nu mi-a vorbit Dumnexeu sau vreun inger ..)atunci trebuie sa-i cred pe putinii sfinti care au spus ca in Rai exista flori,copaci ...Ca daca nu ar exista acestea atunci ce ar fi acolo?
Si vreau sa va mai spun o pilda tot de la sfintii parinti. Un parinte foarte induhovnicit foarte demult a vazut o vedenia...A vazut o masa mare ,lunga la care stateau multi oameni, in iad . In fata lor aveau farfurii pline cu mancare si cu toate acestea erau foarte flamanzi tot timpul. De ce? Pentru ca lingurile lor erau prea lungi ca sa poata manca cu ele. Si bineinteles ca nu era voie sa mananci cu mana. Si a mai vazut parintele o vedenie in Rai. Aceeasi masa , aceeasi mancare, aceleasi linguri lungi doar ca oamenii aceia se hraneau unul pe celalalt.Lungimea lingurilor era atat cit sa ajunga la cei din fata luo si sa-i hraneasca. Si erau bineinteles satui si fericiti. Asta inseamna Raiul ,sa traiesti pentru celalalt .Macar sa te straduiesti.
Spuneti ca nu sunteti de acord cu canoanele bisericii . S-ar putea ca adesea dumneavoastra sa fi dat peste lucruri care nu s-au facut asa cum ar trebui si sa va fi lovit de ipocrizia unor oameni . Mie mi se pare ca nu prea faceti diferenta intre om si dogma .Nu e o critica , asa mi se pare mie. Credeti ca daca lumea cealalta exista atunci nu e plina de ordine si de reguli,nu e perfecta si minunata pentru cei ce o vor? Perfectiunea include reguli multe . N-o pot eu defini dar stiu ca asa e. Atunci cum ati vrea sa nu existe reguli in felul de a crede in Dumnezeu? Sa credem fiecare dupa mintea noastra omeneasca sau cum vrea El?
Asa ca ...exista si scaune si flori, poate si animale(sper)si multe multe fiinte. O zi cit se poate de frumoasa!

mihai lungu said...

Domnule Cristian Tudor Popescu vreau sa va intreb daca cunoasteti din vasta dvs experienta ca in Romania sa existe vre-un ONG care sa nu fie apropiat de nici un partid politic. Ma framant de multi ani problema ca societatea civila in Romania este divizata si asta este principalul motiv pentru care politicienii fac ce vor pentru ca nimeni nu face presiuni asupra lor sa se incadreze in standardele europene de conduita si moralitate. Nu ati dori sa fiti initiatorul unui astfel de ONG. Daca Videanu isi trage spaga un teren de la patriarhie sa existe o structura a societatii civile care sa nu-l slabeasca pana nu-si da demisia din toate functiile. Ce spune-ti n-ar fi provocator. Credeti ca o astfel de initiativa ar avea succes. Dvs sunteti un om echidistant politic si cu suficienta prestanta ca sa puteti deveni nucleul unei astfel de structuri. V-asi fi deosebit de recunoscator daca mi-ati transmite cateva randuri in legatura cu aceasta propunere. Cu stima. Mihai Lungu (mihailungu2@gmail.com)

Anonymous said...

Nu ti-ar fi rusine badaranule de CTP????? Ordinar ce esti, tu vorbesti de intelectualitate? Tu esti intelectul? Esti o eroare a societatii romane care ne face de ras.. nimic mai mult.Vorbe de golan de la coltul starzii si te consideri intelectual? RUSINE!!!!!!!!!!

Anonymous said...

domnule CTP, dumneata numesti presa Antenele lui voiculescu si realitatea lui vantu ?
daca am fi intr-o tara normala cei de acolo ar trebui judecati pt tradare de tara !
despre ce vorbesti dumneata in ziua aceasta?

Anonymous said...

CTP-ule esti cel mai mare jegos din presa din Romania ai ajuns tu sa-ti dai cu parerea despre toate mai bine taci dreaq din gura jegule..

Daniel Lacatus said...

Numit de jurnaliştii britanici "o bijuterie", filmul "Eu când vreau să fluier, fluier" n-a reuşit decât să mă dezamăgească. Dominat de scene agresive şi limbaj suburban pelicula nu face altceva decât să incite la violenţă.
Pelicula "Eu când vreau să fluier, fluier" a primit distincţia "Alfred Bauer" pentru noi perspective în cinematografie, şi Ursul de Argint. În condiţiile acestea un pot decât să-i compătimesc pe cei care au acordat distincţiile.

Deutsche Welle scrie că: ¨prin această peliculă, regizorul Florin Şerban vrea să atragă atenţia asupra condiţiilor în care trăiesc tinerii delincvenţi din România¨. Nu ştiu însă în ce măsură a şi reuşit.
Filmul este o adaptare după piesa de teatru omonimă de Andreea Vălean, povestea unui adolescent care decide să evadeze dintr-un penitenciar pentru minori, cu două săptămâni înainte de eliberare.

Mediocritatea este ridicată la rang de artă. Acţiunea se petrece într-un penitenciar pe malul Dunării.
După patru ani petrecuţi în detenţie, Silviu (interpretat de George Pistereanu) a avansat în ierarhia de dormitor, devenind un fel de şef. Cu două săptămâni înainte de eliberare, primeşte o vizită neaşteptată. Acesta află că mama lui s-a întors acasă după mult timp din Italia şi vrea să îl ia pe fratele lui mai mic. La aflarea acestei veşti Silviu se face Dunăre şi-şi rade mama fără săpun. Ăsta da reper de moralitate.

Silviu se îndrăgosteşte de o studentă frumoasă la Sociologie, Ana (Ada Condeescu), venită în practică la penitenciar pe care o face pastramă şi o lasă cu ochii în soare.

Filmul nu e decât o flecăreală de prost gust. Nu există acţiune, emoţii....doar personaje care fac din limbajul de mahala o artă.

Multe roluri sunt interpretate de foşti deţinuţi. Doi dintre aceştia s-au reîntors după gratii la scurt timp după premierea filmului pentru infracţiuni destul de grave.

Finalul, foarte tâmpit, nu reuşeşte decât să te lase cu ochii bulbucaţi. Constaţi că ai vizionat un film foarte prost regizat.

Anonymous said...

la an apele romane conduce udmr
acum reduc si ditrug laboratorele
acreditate , dotate.
satu mare ramane tot desi au harburi
de aparate la metale aduse din ungaria , dar e la granita cu ei
de ce nu reduc laboratoarele de
la mediu neacreditate din acelasi minister ?
totul e premeditat pas cu pas
romani someri, ungurii ?

Anonymous said...

Am primit pe mail un articol pretinzand ca e scris de CTP. Am stima pentru CTP dar... totul ramane la nivel de a vorbi vorbe. Toti vorbim vorbe: suntem dezamagiti, suntem disperati, suntem furiosi, suntem SARACI. Patronii nostri (lucrez la o firma privata) ne-au taiat si noua 20% din salariu. Pauperizarea tarii ii afecteaza pe toti romanii.
Nu mai avem sange in instalatie? Pentru ca 50% din romani au fost idioti sau inconstienti in noiembrie 2009 acum murim toti?
Unde esti natiune romana? Chiar suntem mamaligari?

Anonymous said...

Traian reclama poporului ca mogulii au indicat “piesele” jocurilor detinute de ei lui Mircea, iar acesta, spre supararea lui Traian, a reusit sa ia o buna parte din piese. Dar sa vedem cum stau lucrurile: “Motanul incaltat”, “Sindbad marinarul”, “Popa prostul”, nu mai pot fi jucate de Traian. I-au mai ramas jocul si cartea “Toate panzele, sus”. Poporul: Dar ce jocuri ai mai jucat, Traiane, in ultimii 5 ani? Traian: “Fat-frumos si Elena Cosanzeana”, “Alba-ca-zapada si cativa pitici (din Guvern)”, “Praslea cel voinic si merele de aur (de la turism)”, “Tom Degetel”, “Punguta cu doi bani” (a lui Cocos si nu a bugetului), “Capra cu trei iezi”, “Tarzan” (la Ploiesti), "Ali-Baba si cei 40 de hoti". Poporul: Inteleg de ce mi-ai lasat doar “Ursul pacalit de vulpe”… de-aia n-are ursul coada ! Ar fi recomandat sa urmaresti si filme, de exemplu: “New-york, New-york” si “Moskova nu crede in lacrimi”. Dar, Mircea, tu ce ai vrea sa urmaresti? Mircea: “Trans America Express” de Nickolaiciuc, "Scufita rosie"…

Anonymous said...

Circula pe mail o scrisoare semnata de CT Popescu catre Basescu. Nu m-am obosit s-o citesc pe toata. Mai ales ca autorul este unul din cei care au sarit in apararea lui Vintu.
Las asta deoparte. Am remarcat insa ca autorul vorbeste de faptul ca in ultimii 6 ani, a trait intr-o permanenta stupoare. Sigur, banuiesc ca Iliescu probabil ii implinea idealul de presedinte. Asemenea ziarist, asemenea presedinte.

Anonymous said...

Felicitari pentru "Scrisoarea catre presedintele Basescu".Putini au curajul sa o faca.Ne regasim in tot continutul acestei scrisori.Romanii au nevoie de un indemn si acela nu poate veni decat din partea unor oameni inteligenti,elevati,cu dragoste fata de tara si popor.Ne redati speranta:nu au disparut cu totii,acesti oameni,hotarati sa schimbe fata Romaniei.Ne agatam de dvs.pentru ca aveti "verb",charisma,sunteti credibil,insuflati incredere,optimism.Speram ca nu sunteti singurul,ca in curand veti deveni o "majoritate".
Unde este "demisia de onoare"a lui Basescu?

Anonymous said...

Stiati ca multi romani ocupa locurile rezervate rromilor in diferite universitati din Romania?
Nu se cunosc insa "caile",mijloacele pentru a profita de statutul de rrom.Se spune ca este foarte avantajos sa fii "rrom student".Nu platesti taxe,ai cazarea si masa asigurata,etc.
Intrebare:"CUM sa procedam sa ocupam un loc la facultate ca RROM?

Anonymous said...

Decat javre bogate care au parvenit prin furt, mai bine oameni "bogati" ca CTP ale caror cuvinte au semnificatii adanci si din pacate adevarate.

Anonymous said...

Popescule,esti un nenorocitsi un hot!Ai incercat sa distrugi 'Adevarul' dar nu ti-a mers iar acum ,frustrat,te repezi la Presedintele Basescu.Uita-te in oglinda, mitocanule si nu mai iesii pe strada ca ne sperii copiii.

Anonymous said...

Domnule Cristian Tudor Popescu,nu mor caii cind vor ciinii.Nu va necajiti pentru niste nimeni care
posteaza tot felul de ineptii.Vedeti-va de treaba in continuare si comentati tenis sau orice doriti dvs.ca aveti habar de multe,in ciuda celor cu zero clase peste cele ale trenului.Nici macar n-ar trebui sa-i bagati in seama(eventual in altceva,in gind,nu in Gindul ca CNA-ul "vegheaza".Basescu-va-ti pe ei,ca sa zic asa!Foarte urit,recunosc!In rest,va doresc sanatate cit cuprinde si toata admiratia mea(o picatura intr-o mare de laturi,poate).
O pensionara de 55 de ani din Arad-fosta intelectuala.
La Arad,in campania de alegeri trecute,circula zvonul ca toti"intelectualii"voteaza cu basescu.Asa am constatat ca,de fapt,nu sint o "telectuala!Ma basesc pe ei!Urit,nu?Femeie batrina si fara moral.
Scuze,sint impotriva lui i din a.

Anonymous said...

cristian tudor popescu : este o lichea nesimtita a presei romane cu atitudine de lup moralist, un oportunist si ticalos pana in maduva oaselor, un porc ordinar, o otrava a presei romane, un deseu radioactiv cu perioada de injumatatire de mii de ani, un psihopat care ar trebui sa stea internat intr-o casa de nebuni.Asta este CTP(ula)

Anonymous said...

Sa ma lasati in pace cu Liiceanu:

http://alexdumitriu.blogspot.com/2010/10/este-liiceanu-usa-de-biserica.html

Anonymous said...

creditor la banci = tradator de tara ?
cel putin asta inteleg din ultima aparitie a domnului guvernator al BNR !
Suntem cumva noua generatie de "chiaburi" sau ce sa inteleg din afirmatiile d-lui guvernator BNR - pe care altminteri il stimez si l-am pretuit intotdeauna ? Am ajuns sa fim invinovatiti acum de dezastrul tarii pentru ca am facut un credit pentru o casa si o masina ? Poate trebuia sa incercam sa tinem in viata - cu toate eforturile - "Daciile" parintilor nostri in loc sa cumparam o masina de la "exploatatorii occidentali" - sau de ce natie or fi fost ei - din banii munciti de noi? Se uita insa un aspect : prin faptul ca am platit credite de peste 100 de mii de euro pe apartamente noi (asa cum au fost ele construite - asta e alta poveste) poate ca am dat salarii unor oameni care le-au si construit pe teritoriul mirificei noastre patrii.
Astept opinia dvs - stimate CTP (si nu spun in sens peiorativ "stimate") - pt ca dvs sunteti o voce publica !

Anonymous said...

cand premiantu nobel porneste un razboi mondial ,cand tot asta in loc sa ia masuri sa stopeze criza declansata de el ia masuri sa adinceasca criza,cand baselu ne doreste sa traim bine si noi traim rau..inseamna ca santem usor f usor de prostit

Anonymous said...

cand ii vad pe astia care vad in cei ne chinuie niste oameni de omenie inteleg tot ce a fost in epoca de aur

petraru corin said...

Citind acest articol al lui CTP simt ca nu mai sunt singur si abandonez (mental) pentru un moment desnadajduita resemnare pe care mi-am impus-o demult. CTP este in vremea de astazi un OM-REPER !

Anonymous said...

Citind acest articol al lui CTP simt ca nu mai sunt singur si abandonez (mental) pentru un moment desnadajduita resemnare pe care mi-am impus-o demult. CTP este in vremea de astazi un OM-REPER !

Anonymous said...

Mai eu nu am cu ziaristii nimic doar ca ei sunt undeva in alte sfere si nu gindesc deloc-degeaba isi intituleaza bombastic ziarele "GINDUL"-"ADEVARUL"care adevar?care gind?AZI INAINTE de stirile PROTV l-am auzit pe susnumitul domn spunad despre romani ca nu muncesc-spunea despre partea masculina banuiesc ca partea feminina il spala,ii facea mincare sau dupa el poate nu exista.
DAr ce mi-au auzit urechile era o reluare a emisiunii "DUPA 20 de ani"si CRISTIAN TUDOR POPESCU spunea ca romanii inca nu-s flaminzi dupa un loc de munca ,ca inca spun "e bine"-pai ce ai vrea sa se arunce tot poporu pe geam(minus cei de la parte sau unu) ca sa-ti demonstreze tie ca sunt flaminzi?Ca nu le ajung banii de la o luna la alta decit numarati in fiecare zi?
Chair deunazi am auzit o femeie spunind in timp ce ma intorceam de la lucru ca i-au ramas doar bonurile!Nu-ti este rusine sa spui asa ceva?Ca romanii nu lucra destul?Tu care iti freci fundul de scaun si nu gindesti decit ineptii?!I pune mina si sapa un sant la minus 10-15 grade si apoi vorbeste-DA?
Eu am fost invatata de ai mei ingineri amindoi sa muncesc-nu ca tine idiot si puturos!
Mi-am cistigat banii de tabara muncind la amenajari forestiere primul meu salar l-am luat in clasa a 5-a sau a 6-adeci nu ca tine care ai fost tinut pe banii babacilor tai in puf!
Nu-mi spune mie ca romanii nu muncesc!Muncesc mai mult ca tine si sunt platiti de 100 de ori mai putin!Mai bine spus sunt exploatate femeile care pe linga casa,au si copiii,au si de mers la lucru si pe deasupra si un puturos de barbat!
Nu vorbi TU in numele tuturor romanilor ca eu nu te-am investit cu asemenea titulatura-DA?
Ai mare noroc ca nu suntem FACE TO FACE!Vai de capul tau ar fi!
Daca ar fi ASA mare FOAME dupa un post de lucru patronii care si acum isi fac de cap pe spatele bietilor oameni care si asa se C... sau P>>> pe ele legi ale tarii si-ar bate joc de oamenii care nu au nici bani si nici avocati sa se apere!NU ITI ESTE RUSINE sa gindesti asa prostii?!GINDESTI cumva ce spui?!
Cunosc caz concret in care omul a fost dat afara in somaj desi era un om cinstit(poate batrin dupa patroni la 40 si ceva de ani)si au fost angajati alti oameni pe alt post banuiesc dar in locul acelui om cu familie, cu fata la medicina si una in liceu.Deci se fac abuzuri si asa nu trebuie sa mai fie foame dupa un loc de munca-atunci ar fi haos!
Poate esti aservit unor PATRONI esti sluga lor presupusa ca altfel nu-mi explic!
ACUM m-am lamurit pina unde te duce capu!
VAI de capul oamenilor ar fi daca s-ar ajunge la o "foame de locuri de munca"Cum crezi ca pot oamenii sa traga chiulu cind au atintita asupra lor privirea de uliu rapace a unui patron?CUM poti sa stai in fata patronului sau a slugilor lui preasupuse?Mai gindeste ce spui inainte de a da drumu la gura!

Anonymous said...

Ma numesc Tache. Eu cred ca secksul anal este bun pentru ca face atmosfera maro! Daca atmosfera este maro atunci este bine. Pentru ca, aici, unde sunt eu (sus), s-a urcat mirosul de la toate comentariile basiste ^_^

Anonymous said...

Servusz! lume!

Anonymous said...

O singura intrebare am... Imi pare rau ca nu are relevanta articolului dumnravoastra, dar sunt uimit de blocajul presei din romania asupra evenimentelor din Spania. De ce nu se ofera nici o informatie la Tv sau prin ziare?
daca nu stiti ce se intampla sa va dau un pont...

http://www.spanishrevolution.eu/

Anonymous said...

De cand ai devenit atat de basist si atat de nesimtit,CTP_ule!?

deane 80 said...

eu nu stiu de cand esti asa nesimtit si cum iti permiti sa cataloghezi pe toata lumea, de fapt cine esti tu ? ce ai realizat tu in tara asta ?

horia strihan said...

toata stima pentru un mare talent

Dan Danila said...

http://www.orizonturiculturale.ro/ro_poezie_Dan-Danila.html

Anonymous said...

domnule Tudur Popescu, poate dumneavoastra faceti parte din "populataia"Romaniei,eu cred ca fac parte din poporul roman, din pacate... jurnalismul profesionist pe care-l etelati pe micile ecrane, este indubitabil al unuia care face parte din "populatia" Romaniei, pacat de forma intelectuala a modului in care expuneti, "manelo-analize politice" pe placul "Populatiei" Romaniei, respectiv semenilor dumneavoastra.

Anonymous said...

Nu stiu de ce tot abereaza CTP despre dezinformarea lui M.Badea. Orice om, ca se informeaza doar dintr-o singura emisiune sau nu, poate distinge adevarul de minciuna, sau ar trebui sa poata. Subiectele discutate de M.Badea sunt sustinute si de lumea in care traim. Oricat de mult ati dori sa ne faceti sa credem ca suntem dezinformati, cert e ca lumea moare de foame in tara asta si vina e a lui T.Basescu. Mi se pare mult mai corect sa credem ce spune Badea decat ce spuneti dumneavoastra (CTP), care sunteti una dintre marionetele lui Basescu.

cami ,iasi said...

D-le CTP,fost lingator de cur basescian,actualmente ramas doar cu voma dv.,iar dumneata cu a mea...mi-e greata ,greata organica la vederea veninului ce ti se prelinge pe langa rictus ,se imbiba in treningu-ti,restul curgand dinspre podea spre noi...Halal inginer ziarist esti,ti-ar placea ca d-ta sa fii formatorul,poate ai renunta pt.asta la tenis si te-ai apuca de spagat sau de stat in cap...Sa stii ca te cunoastem de mult...de la Tinu incoace,nu ne pacalesti,vezi-ti de drum,inginerule pervertit!

radu said...

Domnule Cristian Popescu,
Va urmarisem cu multa placere intr-un interviu al distinsului domn Tuca, in care spuneati ca nu faceti ce doreste publicul.
Fac parte din public insa si imi doresc foarte mult sa-mi exprim dezamagirea fata de acel interviu in care vorbeati de Mircea Badea. Nu sunt un "ultras" al d-lui Mircea, insa apreciindu-va inteligenta, caracterul, spiritul analitic si geniul cuvantului, mesajul meu este simplu... MA DOARE. De ce doi oameni atat de inteligenti ajung in astfel de situatii. Traim intr-o societate ostila... de multe ori dominata de orgolii si instincte primare. Inteligenta si educatia ar trebui sa treaca usor peste ele... traim intr-o lume in care modelele profunde, se sting... iar dvs, pentru mine, pentru anii mei de trecere catre maturitate, ati fost si ramaneti un model. Daca in calitate de cititor.. de "public" nu aveti nici o raspundere, in calitate de model, de reper social, va rog sa considerati doar acest simplu mesaj... Ma doare. Oamenii de talia dvs, ar trebui sa-si dea mana si sa lupte, fiecare cu puterea sa, pe acelasi front, impotriva manelizarii si a primitivismului care ne sufoca zi de zi... Poate ca e o iluzie, si poate ca visez in naivitatea mea, ca acest lucru va fi candva posibil. Va multumesc pentru timpul acordat unui simplu... om.

Anonymous said...

CTP !!, un dobitoc.

zembrevis said...

Rog puneţi această întrebare celor care mor de dragul USL.

Noul guvern a făcut atâtea mofificări, şi totul în numele şi spre binele poporului. Garantează cu viaţa lor, Crin şi Ponta, garantează e ică vom trăi mai bine? Dacă ne mint, care va fi sancţiunea? Inginerul care a construit tunelul de la Govâjdia-Hunedoara, pentru o eroare de 10 cm s-a autosancţionat. A spus că un inginer care face o asemenea greşeală nu merită titlul, şi s-a sinucis. Cum se vor autosancţiona Ponta şi Antonescu dacă în loc de progres vor duce ţara la ruină?

zembrevis said...

O legendă. Se spune că proiectantul podului de peste dunăre, din Budapesta, a garantat că podul este perfect şi că dacă cineva va descoperi un defect el se va sinucide. Totul părea perfet, doar că un copil a observat cş leii de la capătul podului nu aveau limbă. Inginerul s-a ţinut de cuvânt. Pe vremea lor: ONOARE, pe vremea noastrp?????

Anonymous said...

Din moment ce PRESEDINTELE Romaniei este Traian Basescu si Crin Antonescu este” DOMNUL” PRESEDINTE AL SENATULUI nu-mi ramane decat sa va spun :”BA ”TOVARASE DOMN CRISTIAN TUDOR POPESCU esti atat de mic si de marsav,fa-ti meseria de analist politic si nu de CHIBIT la marginea santului si cu gura plina de coji de seminte!

DDDVD123 said...

Dovada ca Basescu are dreptate.
O comisie stabileste ca Ponta a plagiat si este desfiintata in aceeasi zi.Andronescu ameninta subtil cu desfiintarea,comisia de la Universitatea Bucuresti in cazul in care s-ar pronunta ca Ponta a plagiat.
Comisia de etica din subordinea ministerului educatiei da verdictul ca Ponta nu a plagiat.
Am o propunere pentru guvernul Ponta si parlamentarii cu dosare penale in cercetare!!!
Sa se emita o ordonanta de urgenta prin care sa se interzica Curtii Supreme de Justitie sa se pronunte pe infractiuni de luare de mita, trafic de influenta etc, si ca idee, sa se treaca in sarcina Parlamentului de a da verdicte definitive si irevocabile pe aceste infractiuni. Nu e Parlamentul suveran?
Plagiatul lui Ponta?
O dovada clara care arata cum se "spala" un dosar, si mai mult decat atat, care arata clar intentiile USL in legatura cu dosarele penale.

Anonymous said...

L-as vota pe Base, asta ca sa continuam cu MAREA REFORMA IMBECILICA.. dar asta inseamna sa fiu un toxicoman care consuma vitamina B1, etnobotanice TVR, sau chiar bombonele OTV - in traducere libera--> [ma jur ca nu-s Basist, ma fac ca nu-l inghit!.. sunati des la telefon si noi va dam pe difuzor]... asa ca alta alternativa nu-i.. . exista un buton ON\OFF si se gaseste in cabina de vot. anul asta se poarta OFF.... or DOWN.

Terche Berchea de Romania said...

Domnule CTP, te-am ascultat de mult si indicnarea mea crestea pe zi ce trece ,dar azi ai sarit calul,sa faci tu 12000000 de romani "terchea berchea" este o nesimtire, dar cred ca si o schimbare, o schimbare lenta si ireversibila ca capului dvs. in cur,atat ca si forma cat si ca si continut, asta sa nu lasam loc de interpretare.

Anonymous said...


Pétition envoyée par Dl NICODIM EUGEN CNP1631124080034(BRASOV-ROMANIA0 LUPEA
FROM EuroparlRequestFormPetition@europarl.europa.eu TO You
Show Details

From

EuroparlRequestFormPetition@europarl.europa.eu

To

len_19000@yahoo.com

Mesajul dumneavoastră a fost recepţionat. Vă vom răspunde în cel mai scurt timp posibil.

Date de contact
Sex: Dl
Nume: LUPEA
Prenume: NICODIM EUGEN CNP1631124080034(BRASOV-ROMANIA0
Naţionalitate: română
Adresă poştală: STR.SALCAMILOR NR.149 ,CARTIER IZVOR,TARLUNGENI BRASOV STR.CARPATILOR NR.21.SC.D AP.1.BRASOV
Cod poştal: 507220
Localitate: TARLUNGENI-BRASOV-CARTIER IZVOR
Ţara: România

Informaţii privind petiţia
În cazul în care Comisia pentru petiţii declară admisibilă petiţia dumneavoastră, sunteţi de acord ca ea să fie considerată document public? Da
Sunteţi de acord ca numele dumneavoastră să fie consemnat într-un registru public, accesibil pe internet? Da

Titlul petiţiei dumneavoastră: SUPRACONTROL CIVIL AL CONTRIBUABILULUI ASUPRA BANULUI PUBLIC NU ABUZULUI COLECTARII SI CHELTUIRII HAOTICE A BANULUI PUBLIC AL CONTRIBUABILULUI 24 DIN 24 DE ORE ,365 DE ZILE DIN 365 DE ZILE Civil Override public money taxpayers Do not abuse the collection and spending of public money of taxpayers chaotic 24 OF 24 HOURS, 365 days 365 days
SUPRACONTROL CIVIL AL CONTRIBUABILULUI ASUPRA BANULUI PUBLIC NU ABUZULUI COLECTARII SI CHELTUIRII HAOTICE A BANULUI PUBLIC AL CONTRIBUABILULUI 24 DIN 24 DE ORE ,365 DE ZILE DIN 365 DE ZILE PETITIE-PROPUNERE DE INFIINTARE A AUTORITATII EUROPENE DE REPREZENTARE SI PROTECTIE A CONTRIBUABILULUI INSTITUTIA SE VA SUBORDONA PARLAMENTULUI EUROPEAN ,CONDUCATORII SI ANGAJATII INSTITUTIEI VOR FI ALESI DIRECT DE CONTRIBUABIL(CEL CE FINANTEAZA INTREGUL SISTEM) FUNCTII 1) REPREZINTA INTERESELE CONTRIBUABILULUI IN RAPORT CU TERTE PERSOANE (FIZICE SAU JURIDICE) CE COLECTEAZA ,DISTRIBUIE,CHELTUIESC FONDURILE FINANCIARE CONTRIBUTII ALE CONTRIBUABILULUI (T.V.A.,ACCIZE,CONTRIBUTII EUROPENE,ALTE TAXE SI IMPOZITE) 2) CONSTITUIE SUPRACONTROLUL CIVIL A CONTRIBUABILULUI ASUPRA STATULUI A ORICAROR ENTITATI PRIVATE (PROFIT-SAU NONPROFIT) CE FOLOSESC CHIAR SI 1(UN ) SINGUR EURO REZULTAT DIN TAXE SI IMPOZITE ALE CONTRIBUABILULUI EUROPEAN 3) CONSTITUIE SUPRACONTROLUL CURTII DE CONTURI SI ARE AUTORITATE DE CONTROL ASUPRA TUTUROR AGENTILOR ECONOMICI PRIVATI ATRIBUTII DE 1) CONSTITUIE SUPRAVEGHETORUL(SUPRACONTROLUL) CURTII DE CONTURI 2) SUPRAVEGHERE ,VERIFICARE SI CONTROL A INSTITUTIILOR COMPONENTE ALE STATULUI CE COLECTEAZA,DISTRIBUIE,CHELTUIE DIRECT SAU INDIRECT BANUL PUBLIC (T.V.A,ALTE TAXE SI IMPOZITE LOCALE SAU EUROPENE) 3) 4) CONSTITUIE SUPRACONTROLUL TUTUROR FIRMELOR PRIVATE (AGENTI ECONOMICI) CE COLECTEAZA DIRECT SAU INDIRECT T.V.A.SAU ALTE TAXE SI IMPOZITE) 5) SUPRAVEGHERE ,VERIFICARE SI CONTROL A INSTITUTIILOR PRIVATE DE ORICE FEL CE BENEFICIAZA DE FOLOSIREA(T.V.A PLATIT DE CONTRIBUABIL ZILNIC,ALTOR TAXE) SCOP 1) CRESTEREA SI INTARIREA INCREDERII POPULATIEI IN INSTITUTIILE STATULUI A COLECTATII,DISTRIBUTIEI,CHELTUIRII BANULUI PUBLIC 2) ELIMINAREA ABUZURILOR SI CRESTEREA GRADULUI DE PROFESIONALIZARE A PERSONALULUI ANGAJAT LA STAT SI PRIVAT 3) CREAREA UNUI CLIMAT DE RESPECT PE PLAN INTERN SI INTERNATIONAL 4) - ASIGURAREA UNUI FLUX CONSTANT DE INCASARI LA BUGETUL DE STAT 5) - ELIMINAREA ORICAREI INFLUENTE DE NATURA POLITICA

Anonymous said...

DOMNULE CRISTIAN TUDOR POPESCU

CU RESPECT VA TRIMIT SPRE ANALIZA O PETITIE -PROPUNERE TRIMISA PARLAMENTULUI EUROPEAN CE PRIVESTE INFIINTAREA LA NIVEL EUROPEAN (BINEINTELES CA SI IN ROMANIA SE POATE INFIINTA O ASEMENEA INSTITUTIE) A AGENTIEI (AUTORITATII ) DE REPREZENTARE SI PROTECTIE A CONTRIBUABILULUI EUROPEAN (ROMAN) - SE POATE PREVEDEA SI IN NOUA REVIZUIRE A CONSTITUTIEI IN ROMANIA (SPRE EXEMPLU)

CU DEOSEBIT RESPECT

Pétition envoyée par Dl NICODIM EUGEN CNP1631124080034(BRASOV-ROMANIA) LUPEA
FROM EuroparlRequestFormPetition@europarl.europa.eu TO You
Show Details

From

EuroparlRequestFormPetition@europarl.europa.eu

To

len_19000@yahoo.com

Mesajul dumneavoastră a fost recepţionat. Vă vom răspunde în cel mai scurt timp posibil.

Date de contact
Sex: Dl
Nume: LUPEA
Prenume: NICODIM EUGEN CNP1631124080034(BRASOV-ROMANIA0
Naţionalitate: română
Adresă poştală: STR.SALCAMILOR NR.149 ,CARTIER IZVOR,TARLUNGENI BRASOV STR.CARPATILOR NR.21.SC.D AP.1.BRASOV
Cod poştal: 507220
Localitate: TARLUNGENI-BRASOV-CARTIER IZVOR
Ţara: România

Informaţii privind petiţia
În cazul în care Comisia pentru petiţii declară admisibilă petiţia dumneavoastră, sunteţi de acord ca ea să fie considerată document public? Da
Sunteţi de acord ca numele dumneavoastră să fie consemnat într-un registru public, accesibil pe internet? Da

Titlul petiţiei dumneavoastră: SUPRACONTROL CIVIL AL CONTRIBUABILULUI ASUPRA BANULUI PUBLIC NU ABUZULUI COLECTARII SI CHELTUIRII HAOTICE A BANULUI PUBLIC AL CONTRIBUABILULUI 24 DIN 24 DE ORE ,365 DE ZILE DIN 365 DE ZILE Civil Override public money taxpayers Do not abuse the collection and spending of public money of taxpayers chaotic 24 OF 24 HOURS, 365 days 365 days
SUPRACONTROL CIVIL AL CONTRIBUABILULUI ASUPRA BANULUI PUBLIC NU ABUZULUI COLECTARII SI CHELTUIRII HAOTICE A BANULUI PUBLIC AL CONTRIBUABILULUI 24 DIN 24 DE ORE ,365 DE ZILE DIN 365 DE ZILE PETITIE-PROPUNERE DE INFIINTARE A AUTORITATII EUROPENE DE REPREZENTARE SI PROTECTIE A CONTRIBUABILULUI INSTITUTIA SE VA SUBORDONA PARLAMENTULUI EUROPEAN ,CONDUCATORII SI ANGAJATII INSTITUTIEI VOR FI ALESI DIRECT DE CONTRIBUABIL(CEL CE FINANTEAZA INTREGUL SISTEM) FUNCTII 1) REPREZINTA INTERESELE CONTRIBUABILULUI IN RAPORT CU TERTE PERSOANE (FIZICE SAU JURIDICE) CE COLECTEAZA ,DISTRIBUIE,CHELTUIESC FONDURILE FINANCIARE CONTRIBUTII ALE CONTRIBUABILULUI (T.V.A.,ACCIZE,CONTRIBUTII EUROPENE,ALTE TAXE SI IMPOZITE) 2) CONSTITUIE SUPRACONTROLUL CIVIL A CONTRIBUABILULUI ASUPRA STATULUI A ORICAROR ENTITATI PRIVATE (PROFIT-SAU NONPROFIT) CE FOLOSESC CHIAR SI 1(UN ) SINGUR EURO REZULTAT DIN TAXE SI IMPOZITE ALE CONTRIBUABILULUI EUROPEAN 3) CONSTITUIE SUPRACONTROLUL CURTII DE CONTURI SI ARE AUTORITATE DE CONTROL ASUPRA TUTUROR AGENTILOR ECONOMICI PRIVATI ATRIBUTII DE 1) CONSTITUIE SUPRAVEGHETORUL(SUPRACONTROLUL) CURTII DE CONTURI 2) SUPRAVEGHERE ,VERIFICARE SI CONTROL A INSTITUTIILOR COMPONENTE ALE STATULUI CE COLECTEAZA,DISTRIBUIE,CHELTUIE DIRECT SAU INDIRECT BANUL PUBLIC (T.V.A,ALTE TAXE SI IMPOZITE LOCALE SAU EUROPENE) 3) 4) CONSTITUIE SUPRACONTROLUL TUTUROR FIRMELOR PRIVATE (AGENTI ECONOMICI) CE COLECTEAZA DIRECT SAU INDIRECT T.V.A.SAU ALTE TAXE SI IMPOZITE) 5) SUPRAVEGHERE ,VERIFICARE SI CONTROL A INSTITUTIILOR PRIVATE DE ORICE FEL CE BENEFICIAZA DE FOLOSIREA(T.V.A PLATIT DE CONTRIBUABIL ZILNIC,ALTOR TAXE) SCOP 1) CRESTEREA SI INTARIREA INCREDERII POPULATIEI IN INSTITUTIILE STATULUI A COLECTATII,DISTRIBUTIEI,CHELTUIRII BANULUI PUBLIC 2) ELIMINAREA ABUZURILOR SI CRESTEREA GRADULUI DE PROFESIONALIZARE A PERSONALULUI ANGAJAT LA STAT SI PRIVAT 3) CREAREA UNUI CLIMAT DE RESPECT PE PLAN INTERN SI INTERNATIONAL 4) - ASIGURAREA UNUI FLUX CONSTANT DE INCASARI LA BUGETUL DE STAT 5) - ELIMINAREA ORICAREI INFLUENTE DE NATURA POLITICA

Anonymous said...

DOMNULE CRISTIAN TUDOR POPESCU

CU RESPECT VA TRIMIT SPRE ANALIZA O PETITIE -PROPUNERE TRIMISA PARLAMENTULUI EUROPEAN CE PRIVESTE INFIINTAREA LA NIVEL EUROPEAN (BINEINTELES CA SI IN ROMANIA SE POATE INFIINTA O ASEMENEA INSTITUTIE) A AGENTIEI (AUTORITATII ) DE REPREZENTARE SI PROTECTIE A CONTRIBUABILULUI EUROPEAN (ROMAN) - SE POATE PREVEDEA SI IN NOUA REVIZUIRE A CONSTITUTIEI IN ROMANIA (SPRE EXEMPLU)

CU DEOSEBIT RESPECT
LUPEA NICODIM EUGEN CNP1631124080034(BRASOV-ROMANIA)

CINE SE SPERIE DE O DEMOCRATIE SI DE UN CONTROL AL BANULUI PUBLIC AUTENTIC ???

UN POSIBIL RASPUNS > LUI ALI BABA SI CELOR 40.000 DE HOTI

Pétition envoyée par Dl NICODIM EUGEN CNP1631124080034(BRASOV-ROMANIA) LUPEA
FROM EuroparlRequestFormPetition@europarl.europa.eu TO You
Show Details

From

EuroparlRequestFormPetition@europarl.europa.eu

To

len_19000@yahoo.com

Mesajul dumneavoastră a fost recepţionat. Vă vom răspunde în cel mai scurt timp posibil.

Date de contact
Sex: Dl
Nume: LUPEA
Prenume: NICODIM EUGEN CNP1631124080034(BRASOV-ROMANIA0
Naţionalitate: română
Adresă poştală: STR.SALCAMILOR NR.149 ,CARTIER IZVOR,TARLUNGENI BRASOV STR.CARPATILOR NR.21.SC.D AP.1.BRASOV
Cod poştal: 507220
Localitate: TARLUNGENI-BRASOV-CARTIER IZVOR
Ţara: România

Informaţii privind petiţia
În cazul în care Comisia pentru petiţii declară admisibilă petiţia dumneavoastră, sunteţi de acord ca ea să fie considerată document public? Da
Sunteţi de acord ca numele dumneavoastră să fie consemnat într-un registru public, accesibil pe internet? Da

Titlul petiţiei dumneavoastră: SUPRACONTROL CIVIL AL CONTRIBUABILULUI ASUPRA BANULUI PUBLIC NU ABUZULUI COLECTARII SI CHELTUIRII HAOTICE A BANULUI PUBLIC AL CONTRIBUABILULUI 24 DIN 24 DE ORE ,365 DE ZILE DIN 365 DE ZILE Civil Override public money taxpayers Do not abuse the collection and spending of public money of taxpayers chaotic 24 OF 24 HOURS, 365 days 365 days
SUPRACONTROL CIVIL AL CONTRIBUABILULUI ASUPRA BANULUI PUBLIC NU ABUZULUI COLECTARII SI CHELTUIRII HAOTICE A BANULUI PUBLIC AL CONTRIBUABILULUI 24 DIN 24 DE ORE ,365 DE ZILE DIN 365 DE ZILE PETITIE-PROPUNERE DE INFIINTARE A AUTORITATII EUROPENE DE REPREZENTARE SI PROTECTIE A CONTRIBUABILULUI INSTITUTIA SE VA SUBORDONA PARLAMENTULUI EUROPEAN ,CONDUCATORII SI ANGAJATII INSTITUTIEI VOR FI ALESI DIRECT DE CONTRIBUABIL(CEL CE FINANTEAZA INTREGUL SISTEM) FUNCTII 1) REPREZINTA INTERESELE CONTRIBUABILULUI IN RAPORT CU TERTE PERSOANE (FIZICE SAU JURIDICE) CE COLECTEAZA ,DISTRIBUIE,CHELTUIESC FONDURILE FINANCIARE CONTRIBUTII ALE CONTRIBUABILULUI (T.V.A.,ACCIZE,CONTRIBUTII EUROPENE,ALTE TAXE SI IMPOZITE) 2) CONSTITUIE SUPRACONTROLUL CIVIL A CONTRIBUABILULUI ASUPRA STATULUI A ORICAROR ENTITATI PRIVATE (PROFIT-SAU NONPROFIT) CE FOLOSESC CHIAR SI 1(UN ) SINGUR EURO REZULTAT DIN TAXE SI IMPOZITE ALE CONTRIBUABILULUI EUROPEAN 3) CONSTITUIE SUPRACONTROLUL CURTII DE CONTURI SI ARE AUTORITATE DE CONTROL ASUPRA TUTUROR AGENTILOR ECONOMICI PRIVATI ATRIBUTII DE 1) CONSTITUIE SUPRAVEGHETORUL(SUPRACONTROLUL) CURTII DE CONTURI 2) SUPRAVEGHERE ,VERIFICARE SI CONTROL A INSTITUTIILOR COMPONENTE ALE STATULUI CE COLECTEAZA,DISTRIBUIE,CHELTUIE DIRECT SAU INDIRECT BANUL PUBLIC (T.V.A,ALTE TAXE SI IMPOZITE LOCALE SAU EUROPENE) 3) 4) CONSTITUIE SUPRACONTROLUL TUTUROR FIRMELOR PRIVATE (AGENTI ECONOMICI) CE COLECTEAZA DIRECT SAU INDIRECT T.V.A.SAU ALTE TAXE SI IMPOZITE) 5) SUPRAVEGHERE ,VERIFICARE SI CONTROL A INSTITUTIILOR PRIVATE DE ORICE FEL CE BENEFICIAZA DE FOLOSIREA(T.V.A PLATIT DE CONTRIBUABIL ZILNIC,ALTOR TAXE) SCOP 1) CRESTEREA SI INTARIREA INCREDERII POPULATIEI IN INSTITUTIILE STATULUI A COLECTATII,DISTRIBUTIEI,CHELTUIRII BANULUI PUBLIC 2) ELIMINAREA ABUZURILOR SI CRESTEREA GRADULUI DE PROFESIONALIZARE A PERSONALULUI ANGAJAT LA STAT SI PRIVAT 3) CREAREA UNUI CLIMAT DE RESPECT PE PLAN INTERN SI INTERNATIONAL 4) - ASIGURAREA UNUI FLUX CONSTANT DE INCASARI LA BUGETUL DE STAT 5) - ELIMINAREA ORICAREI INFLUENTE DE NATURA POLITICA

Unknown said...

Oferta de împrumut de urgență de la rata dobânzii de 3%, se aplică acum și să obțină împrumutul în termen de ore. Pentru moment grăbiți Aceasta oferta nu va dura mult timp. Dacă sunteți cu adevărat interesați de oferta, contactati-ne astăzi la philloanfirm2@yahoo.com sau sunați +2348072074457.

phil Howardson

Elena said...

Salutare tuturor!
Sunt Maria, locuiesc în prezent în Bălți, Moldova. În prezent sunt văduvă cu Doi copii și am rămas blocată într-o situație financiară în octombrie și a trebuit să mă refinanțez și să îmi plătesc facturile. Am încercat să caut împrumuturi de la diverse firme de împrumut, atât private cât și corporative, dar niciodată cu succes, iar majoritatea baăncilor mi-au refuzat creditul. Dar, așa cum ar avea Dumnezeu, am fost prezentat unui Cooperativ Runs de către un bărbat al lui Dumnezeu, un creditor privat de împrumut care mi-a acordat un împrumut de 80.000 euro și astăzi sunt proprietar de afaceri și copiii mei se descurcă bine în acest moment, dacă trebuie să contactați orice firmă cu referire la asigurarea unui împrumut fără garanție, fără cec de credit, niciun co-semnatar cu doar 2% dobândă și planuri de rambursare mai bune și program, vă rugăm să contactați domnul Dante Paola prin e-mail: dantecooperativehelp@hotmail.com El nu știe că fac asta, dar acum sunt atât de fericit și am decis să îi las pe oameni să știe mai multe despre el și, de asemenea, vreau ca Dumnezeu să-l binecuvânteze mai mult. Îl puteți contacta prin e-mailul său: dantecooperativehelp@hotmail.com pentru apel rapid de chat sau whatsapp / +35677926593

Mulțumiri
Maria

Alan Curtis said...

Vreau să vă împărtășesc cu toții aici despre cum îmi obțin împrumutul de la dl Benjamin, care mă ajută cu împrumut de 400.000,00 Euro pentru îmbunătățirea afacerii mele, a fost ușor și rapid atunci când aplic pentru împrumut când lucrurile se înrăutățesc cu afacerea mea dl. Benjamin îmi acordă împrumut fără întârziere. aici este e-mailul domnului Benjamin / contact whatsapp: +1 989-394-3740, lfdsloans@outlook.com.