Sunday, June 10, 2007

EMILIAN ISAILA: Cand vor fi legalizate casatoriile gay?

In fiecare an, cu precizia unui ceasornic, se declanseaza dezbaterea despre homosexuali si defilarea acestei minoritati prin mijlocul orasului. In aceeasi zi are loc si o manifestatie a celor care nu sunt de acord cu „orientarea sexuala a homosexualilor”.


Este o desfasurare masiva de forte de ordine, provocari, injuraturi din multime si de fiecare data apar declaratiile lui Gigi Becali, care nici el nu e de acord cu „orientarea sexuala a homosexualilor”.

Noi, ca jurnalisti, intram in acest joc si cu mic, cu mare relatam ce se intampla si incercam sa le explicam oamenilor care este sensul si care este „orientarea sexuala a homosexualilor”.

Nu e o noutate ca suntem un popor care are o problema cu minoritatile, incepand de la presedinte pana la ultimul membru de galerie de fotbal.

Dar chiar nu inteleg de ce iese scandal in fiecare an cand persoanele cu o alta orientare sexuala decat a majoritatii defileaza pe strazi. In spatele, ptiu drace, acestei manifestari si in a nu fi de acord cu defilarea homosexualilor si lesbienelor se afla toate prejudecatile noastre sociale.

Nici eu nu inteleg ce vrea „minoritatea sexuala” din Romania. Cica sa se casatoreasca. Le doresc bun sosit in „iadul casniciei”. Abia isi duc zilele cuplurile heterosexuale prinse in lupta cu provocarile cotidiene.

„Iar ai uitat sa iei paine? N-ai dus gunoiul? N-ai culcat copilul? Ai lovit masina?” Oameni buni, o casnicie nu are nicio legatura cu o parada gay. Dar pana la urma e problema lor.

Uniunile intre persoanele de acelasi sex ar trebui legalizate pentru ca si cei cu o alta orientare sexuala sa beneficieze de pe urma prevederilor legale in ceea ce priveste sistemul de creditare, regimul bunurilor comune, partajul si mostenirile.

Si mai cred ca minoritatea sexuala din Romania are dreptul ca macar o data pe an sa provoace o dezbatere pe aceasta tema. Pana la urma, vrem nu vrem, societatea trebuie sa-i integreze.

Romania e o tara homofoba si va trece multa vreme pana cand aceasta atitudine se va estompa. Sper ca, de la an la an, violentele de strada si cele de limbaj sa dispara, parada gay sa nu mai provoace nicio tensiune sociala, pentru ca problemele homosexualilor au fost rezolvate, si sa ramana doar o defilare de travestiti imbracati tipator care dau bine in poze.

Mai sper ca politicienii si liderii de opinie sa nu se mai ascunda in spatele vorbelor mari si sa lupte impotriva celor care sunt altfel, invocandu-l pe Dumnezeu. Acesta are mult mai mult de lucru cu incalzirea globala decat cu o biata parada gay de la Bucuresti.

http://www.evz.ro/isaila/